0

Inrichten van de eethoek

Bij de inrichting van de eetkamer komt wel wat meer kijken dan alleen een mooie tafel en een paar mooie design meubels. Hieronder willen we enkele tips geven hoe u de eetkamer dusdanig kunt inrichten dat de eethoek direct tot eten uitnodigt.

Een eethoek, waarbij men kan genieten van een heerlijk diner, onder een gesprek van hoog niveau en een overheerlijke wijn is iets wat veel mensen graag in huis hebben. Hierbij is het belangrijk om de eettafel niet zozeer als een horizontaal vlak te zien waar de borden en het bestek op komen te liggen, maar als een symbool van samenzijn. Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe eettafel en stoelen, weet je dat er ontzettend veel keus is, waarbij je mogelijkheden hebt voor verschillende soorten materialen zoals bijvoorbeeld robuust blank hout, elegant gepolitoerd mahonie of een glazen tafel die licht en luchtig overkomt. Hieronder geven we enkele tips die van pas kunnen komen bij het aanschaffen van een nieuwe inrichting van de eetkamer.

Opmeten Eetkamer

Het is van groot belang dat u bij het inrichten van de eetkamer deze goed opmeet. U kunt beter 3 keer meten dan één keer te grote of te kleine meubels aanschaffen. De ruimte die u heeft voor de inrichting is namelijk de belangrijkste factor, voor het maken van verdere stappen.

Eetkamer richtlijnen

Bij het inrichten van de eetkamer is het aan te raden om enkele richtlijnen aan te houden.

  • Probeer altijd rekening te houden met een rand van 90 cm rondom de eettafel. Hierdoor kunnen stoelen zonder enige problemen naar achter geschoven worden zonder dat ze daarbij tegen muren of andere meubels aan stoten. Als het vaak zal voorkomen dat gasten achter elkaar langs moeten wanneer ze opstaan, dan is het belangrijk met nog wat extra ruimte rekening te hoduen
  • Zet de eettafel niet te dicht bij een deur, maar hou rekening met minimaal 120 centimeter tussen deur en eethoek.
  • Probeer voor een vrije looproute van keuken naar eettafel te zorgen.
  • Wanneer de uw design stoelen met leuningen koopt, houdt er dan rekening mee dat de stoelen makkelijk onder de tafel moeten kunnen schuiven. Hou ook rekening met de rand die vaak onder het tafelblad zit. Daarnaast is het ook aan te raden om stoelen met leuningen minimaal 15 cm onder de rand van de tafel te laten komen, anders kunnen handen van u of uw gasten opengeschaaft worden.
  • Wilt u de tafel aanpassen aan het vaste aantal eters, reken dan op minimaal 60 cm per persoon.
  • Tussen de verschillende eetstoelen aan de tafel moet ongeveer 50 cm ruimte zitten, hiermee voorkomt u het zogenaamde ellenbogenwerk aan tafel.

Aantal eters

Wanneer u een eettafel gaat kopen is het belangrijk om te bedenken hoeveel personen er gemiddeld zullen komen. Heeft u een tafel voor 20 personen, waarbij u over het algemeen maar met 2 personen aan zit, dan is dit nogal eenzaam, en dan kan er beter voor een wat kleinere tafel gekozen worden.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Categorie: Geen categorie

Deel dit bericht met andere.

Recent Posts

Laat reactie achter

Submit Comment

© 2018 Het mooiste huis. All rights reserved.