0

Het ontruimen van een woning

Wanneer iemand plotseling is te komen overlijden of wanneer in je nieuwe woning spullen zijn achtergebleven, kun je een woningontruimer inschakelen. Ook bij andere oorzaken kun je een woningontruimer nodig hebben. Denk aan een faillissement, emigreren of bij een scheiding. Vaak geven zulke veranderingen al een grote emotionele klap, je zal dan ook niet heel erg zin hebben om ook het ontruimen van een woning op je te nemen. Gelukkig zijn er dan ook professionals aan wie je dit kunt overlaten.

Hoeveelheid inboedel

Tegenwoordig zie je ook steeds vaker dat er mensen zijn met verzamelwoede. Zeker Nederland kent een ongekend hoog aantal mensen die hier mee te maken hebben. Mensen met verzamelwoede verzamelen allerlei rommel en gooit hier zo min mogelijk van weg. Dit kan leiden tot diverse gezondheidsrisico’s maar ook een woning heeft het dan zwaar te verduren. Opruimen en schoonmaken wordt moeilijker en bijvoorbeeld lekkages of beschadigingen worden niet meer ontdekt. Ook voor het ontruimen van dergelijke woningen kan een professionele woningontruimer worden ingeschakeld.

Bezemschoon opleveren

Vaak wordt een ontruimde woning bezemschoon opgeleverd. De woning wordt dan volledig leeg en schoon achtergelaten. Zo worden bijvoorbeeld achtergebleven gordijnen, vloerbedekking of laminaat verwijderd. Daarnaast worden dan divers gebruikerssporen zoals gaten in de muur dichtgemaakt en worden de vaste waarden als de badkamer en de keuken schoongemaakt en de ramen gewassen. Op die manier kan een nieuwe bewoner met niet al te veel moeite zijn intrek nemen in de woning. Daarnaast is de woning zo vaak aantrekkelijker voor eventuele nieuwe kopers of huurders.

Wanneer je een woning verhuurt of huurt is het belangrijk hier duidelijkheid over te krijgen of te verschaffen. Vaak worden er verschillende eisen gesteld aan het bezemschoon opleveren. Het is dan belangrijk dat er van te voren afspraken worden gemaakt over de oplevering.  Zo zijn er nog bijkomende mogelijkheden bij de ontruiming zoals bijvoorbeeld het verwijderen van lijmresten, het witten van de muren en de plafonds of he opslaan van diverse goederen.

Inboedel meenemen

Wanneer er bij een woningontruiming restanten overblijven, worden deze naar wens meegenomen door de woningontruimer. Zij hebben vaak diverse adressen waar zij terecht kunnen met gebruikte spullen. Denk bijvoorbeeld aan kringloopwinkels, vuilstortplaatsen of goede doelen als het Leger des Heils. Op die manier worden spullen die eigenlijk nog bruikbaar waren goed benut. Een woningontruimingsbedrijf kan je daarnaast ook in contact stellen met een inboedelopkoper. Vaak maakt deze dan een mooie prijs en neemt deze zelf de meubelen mee.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Categorie: Geen categorie

Deel dit bericht met andere.

Recent Posts

Laat reactie achter

Submit Comment

© 2018 Het mooiste huis. All rights reserved.