0

Duurzaamheid kunststof kozijnen

Was u nog niet overtuigd van de duurzaamheid van kunststof kozijnen? Uit onderzoek is gebleken dat kunststof kozijnen goed presteren op het gebied van duurzaamheid. Volgens branchevereniging VKG is de mileuscore van kunststof kozijnen met gemiddeld 40% gestegen. De mileuscore wordt gegeven aan producten in de bouw, de organisatie die dit jaarlijks berekend is het MRPI.

Lange levensduur

Over het algemeen hebben kunststof kozijnen een lange levensduur tot zeker 40 jaar, bij goed onderhoud kunt u dit verlengen. Houten kozijnen van de hoogste klasse kunnen tot maximaal 75 jaar meegaan, maar dit vereist wel veel onderhoud. Eens in de vijf jaar moeten houten kozijnen namelijk geschilderd worden.

Weinig onderhoud

De investering in kunststof kozijnen zal iets hoger zijn dan bij houten kozijnen, daarentegen is het onderhoud voor kunststof kozijnen minimaal. Hierdoor zijn er veel minder onderhoudsmiddelen nodig, daarom zal u de investering terugverdienen. Het milieu heeft hier ook profijt van. Het schoonmaken van de kozijnen met een sopje is al voldoende, als extra onderhoud kunt u de kozijnen jaarlijks waxen.

Kunststof kozijnen hebben een hoge isolatiewaarde

Kunststof kozijnen zijn een verrijking voor het milieu. Door de hoge isolatiewaarde bespaart u jaarlijks stookkosten, dit betekent een lagere CO₂-uitstoot en extra voordeel voor u. Door het combineren van kunststof kozijnen en HR++ glas kunt u jaarlijks tot wel €250 besparen.

 

100% recyclebaar

Een belangrijke grondstof voor kunststof kozijnen is polyvinylchloride, in de volksmond PVC. De productie van PVC is de laatste jaren sterk verbeterd. Vinylplus is een lange termijn plan van de Europese PVC industrie om de gehele levenscyclus van PVC te verbeteren. Belangrijk hierbij is het verbeteren van de productieprocessen, maar ook het stimuleren van inzameling en recycling. Kunststof kozijnen met een keurmerk zijn 100% recyclebaar. Alle onderdelen worden ingezameld, gesorteerd en recycled om vervolgens weer als grondstof voor nieuwe kozijnen te dienen. De materialen kunnen tot wel 10 keer hergebruikt worden!

 

VKG-keurmerk

Wilt u zeker zijn van duurzame kunststof kozijnen kies dan voor leveranciers met een VKG-keurmerk. Het VKG is de branchevereniging voor leveranciers van de kunststof gevelindustrie, het doel van het keurmerk is het kwaliteitsniveau van kunststof verhogen.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Categorie: Geen categorie

Deel dit bericht met andere.

Recent Posts

Laat reactie achter

Submit Comment

© 2018 Het mooiste huis. All rights reserved.