0

Short stay verhuur

Stel je hebt een leuke huur- of koopwoning, maar bent geregeld afwezig  omdat je vaak in het buitenland bent vanwege je werk of omdat je over een leuk chaletje in de bergen van Oostenrijk beschikt. Wat doe je op deze momenten dan met je woning,  leeg en onbeheerd achterlaten? Zonde (én gevaarlijk)! De huur of hypotheek loopt immers gewoon door en je woning vormt een gewillig slachtoffer voor inbrekers. Een interessante optie is het zogenaamde short stay verhuur.

Wat is short stay verhuur?

Hierbij verhuur je je woning voor korte perioden aan bijvoorbeeld toeristen en congresgangers. Maar ook onder expats, mensen die tijdelijk in een ander land verblijven omdat zij zijn uitgezonden door hun werkgever, is short stay erg populair. Short stay verhuur vormt voor de verhuurder een goede mogelijkheid om tijdens zijn/haar afwezigheid wat extra’s te verdienen en zorgt er tevens voor dat er iemand een oogje in het zeil kan houden, terwijl de huurder de mogelijkheid heeft zijn verblijf in Nederland in een wat huiselijkere setting door te brengen. In tegenstelling tot bij de meeste hotels, heb je bij short stay verhuur de beschikking over alle gemakken van een gewoon huis, denk bijvoorbeeld maar aan een eigen kookstel, oven, wasmachine en een computer. Daarnaast is het voor expats een stuk gemakkelijker en aantrekkelijker om vrienden, familie of collega’s uit te nodigen wanneer zij de beschikking hebben over een compleet ingerichte woning dan wanneer zij in een hotel zouden vertoeven.

Short stay: enkele haken en ogen

Houd er bij de verhuur van je woning wel rekening mee dat er enkele regels gelden omtrent short stay verhuur en dat er flinke boetes kleven aan de overtreding ervan. Het is namelijk niet toegestaan om zomaar iedere woning aan te bieden, zo mogen alleen woningen uit de vrije sector worden aangeboden (met een huurprijs boven €699,48 in 2014) en is er een speciale vergunning vereist.  Daarnaast bestaan er grote verschillen tussen de gemeenten, het is dus zeker verstandig om vooraf goed uit te zoeken welke regels er in jouw geval gelden.

Sommige mensen vinden het ook een vervelend idee dat er andere mensen in hun woning verblijven wanneer zij afwezig zijn. Zij zijn bang dat hun waardevolle en/of persoonlijke bezittingen worden gestolen of beschadigd en verhuren hun woning daarom liever niet. Behoor jij tot deze laatste groep, dan kun je een opslagruimte overwegen om je persoonlijke eigendommen tijdelijk in onder te brengen. Vaak kun je al een tijdelijke opslagruimte huren vanaf 1m3 en worden er flexibele huurcontracten gehanteerd. Op deze manier weetje zeker dat je niet onnodig maanden aan de huur vastzit. Zoek van te voren wel even goed uit hoe alles is geregeld met de verzekering van je eigendommen om vervelende verrassingen te voorkomen.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Categorie: Geen categorie

Deel dit bericht met andere.

Recent Posts

Laat reactie achter

Submit Comment

© 2018 Het mooiste huis. All rights reserved.