1

Inboedelopslag en verbouwen

De aanhoudende economische crisis leidt ertoe dat steeds minder mensen een nieuwe woning aanschaffen, de banken zijn namelijk momenteel een stuk terughoudender wanneer het op het verstrekken van een hypotheek aankomt. In plaats daarvan kiezen veel huizenbezitters ervoor om hun huidige woning te verbouwen. Vergeet echter niet dat er bij het verbouwen van je woning een hoop komt kijken, heb je er bijvoorbeeld al over nagedacht waar je je inboedel laat tijdens de verbouwing? Het is onverstandig om je meubels gewoon te laten staan, de kans dat je erover struikelt is immers vrij groot en je wilt natuurlijk voorkomen dat ze beschadigen.

Een goede oplossing is het huren van een geschikte opslagruimte waar je je spullen tijdelijk kunt onderbrengen. Na de verbouwing haal je alles weer op en zet je het weer terug op zijn (nieuwe) plek. Doordat de inhoud aangeboden opslagboxen varieert van 1m3 tot soms wel meer dan 60m3, is er altijd wel een passende opslagruimte voor je inboedel te vinden. In de meeste gevallen kun je gebruik maken van verpakkings- en stellingmaterialen om ervoor te zorgen dat je je spullen netjes kunt achterlaten. Wat betreft vervoer, bij sommige opslagruimten kun je gebruik maken van een bestelbus of verhuiswagen. Kan dit niet, dan klopt je gewoon bij één van de vele autoverhuur bedrijven aan.

Waar moet ik allemaal op letten?

Er zijn een aantal zaken waarop je goed moet letten bij het selecteren van een geschikte opslagruimte. Allereerst is het belangrijk te voorkomen dat je onnodig voor de opslagruimte betaalt wanneer je deze eigenlijk niet meer nodig hebt. Zoek dus uit welke huurtermijnen er precies worden gehanteerd en wat de opzegtermijn bedraagt. Daarnaast is het belangrijk dat je goed uitzoekt in hoeverre je toegang tot je eigendommen hebt, dien je bijvoorbeeld minimaal 24 uur van te voren aan te geven dat je er bij wilt en is de opslagruimte in het weekend ook gewoon geopend? Uiteraard wil je er zeker van zijn dat je spullen veilig liggen opgeslagen, zoek daarom goed uit hoe alles is geregeld op het gebied van diefstalpreventie en brandveiligheid. Hangen er bijvoorbeeld camera’s, beschikt de aanbieder over een keurmerk, vindt er toegangscontrole plaatst, hangen er rookmelders, staan er brandblussers etc. Uiteraard is het ook altijd aan te raden om na te vragen of je spullen tijdens de opslagperiode gewoon zijn verzekerd.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Categorie: Geen categorie

Deel dit bericht met andere.

Recent Posts

Laat reactie achter

Submit Comment

© 2018 Het mooiste huis. All rights reserved.