0

Zonwerend glas

Zonwering is verkrijgbaar in vele soorten en maten. De meest gangbare oplossing voor te warme ruimtes doordat de zon fel op uw ramen schijnt, is vaak de installatie van een zonnescherm, maar moderne technieken maken het tegenwoordig ook mogelijk om uw glas zodanig te bewerken dat het de warmte van de zon absorbeert. Denk dus ook eens aan zonwerend glas als u last heeft van te felle zon in uw huis!

Prijs

Zonwerend glas is net als andere zonwering verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. Het eenvoudigste type zonwerend glas koopt u al voor prijzen vanaf 80 euro per vierkante meter. Hier komen echter nog wel de kosten voor het plaatsen van het glas bij. Toch is zonwerend glas daarmee een goed alternatief voor andere zonwering zoals uitvalschermen of screens, die verkrijgbaar zijn vanaf 150 euro per m2.

Werking

Zonwerend glas wordt gemaakt door een speciale coating op normaal glas aan te brengen. Deze coating zorgt ervoor dat het glas maar een deel van het zonlicht en zonnewarmte doorlaat. Bij de eenvoudigste soort zonwerend glas wordt zowel het zonlicht als de warmte gefilterd. Dit betekent dat de het glas dan geen warmte maar ook weinig licht toelaat. Hierdoor kan uw kamer enigszins donker worden. Bij duurdere soorten zonwerend glas zijn de coatings speciaal ontworpen om vooral de warmte maar niet het licht te filteren. De lichtdoorlaatbaarheid van duurdere soorten zonwerend glas is dus groter. Uw kamer blijft dus wel licht, maar wordt minder warm. Hieronder ziet u twee voorbeelden van toepassingen van zonwerend glas.

Zonwerend glas

Energiebesparing

De voornaamste functie van zonwerend glas is dat het de warmte van de zon absorbeert. Zonwerend glas heeft echter nog een aantal andere eigenschappen die het glas een aantrekkelijke keuze maken wanneer u op zoek bent naar een vorm van zonwering. De speciale coating van het glas maakt dat het de ergste warmte van de zon tegenhoudt. Zo blijven uw woonruimtes in de zomer lekker koel, zonder dat u veel van de lichtinval moet inleveren. Dit betekent ook dat u bijvoorbeeld minder gebruik hoeft te maken van een airco. Zonwerend glas kan daarom ook een besparing van uw energiekosten opleveren. In de winter profiteert u ook van uw zonwerend glas. ‘s Winters vervult het glas namelijk de omgekeerde functie: door de isolerende werking houdt het glas de warmte dan juist binnen en daarom hoeft u minder te stoken.

Is zonwerend glas iets voor u? Vraag dan uw plaatselijke glaszetter om advies over welke soort glas het meest geschikt is voor uw situatie.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Categorie: Geen categorie

Deel dit bericht met andere.

Recent Posts

Laat reactie achter

Submit Comment

© 2018 Het mooiste huis. All rights reserved.