0

Bouwplaatsinrichting bij verbouwing

Steeds meer mensen kiezen ervoor om het (ver)bouwen van hun huis in eigen hand te houden. Hier komt echter wel heel wat bij kijken. Bijvoorbeeld de inrichting van uw tijdelijke bouwplaats. In dit artikel vindt u een overzicht van de meest gebruikte toepassingen.

Stroomvoorziening

Wie een volledig huis gaat bouwen, beschikt vaak alleen over een stuk bouwrijpe grond. De eerste stap is dan de aanleg van tijdelijke stroomvoorziening. Een bouwmeterkast sluit u aan op de hoofdleiding, waarna de stroom wordt verdeeld met een verdeelkast. Vervolgens kunt u het aantal stopcontacten nog uitbreiden met kabelhaspels, om deze te gebruiken voor bijvoorbeeld bouwlampen, en bouwmachines.

Bouwhekken

Uiteraard wilt u niet dat onbevoegden op uw bouwterrein komen. Om het terrein op een simpele maar doeltreffende wijze af te bakenen kunt u gebruik maken van bouwhekken. Door gebruik te maken van deugdelijke klemmen en schoren, komt geen vreemde meer op uw terrein.

Veiligheid

Tijdens het bouwen en verbouwen wordt er helaas vaak weinig aandacht besteed aan de veiligheid. En dat is jammer, want een ongeluk zit in een klein hoekje. Zorg daarom voor goedgekeurde middelen. Zo kunt u natuurlijk gebruikmaken van een ladder, maar een rolsteiger werkt stukken veiliger en prettiger. Uiteraard kunt u deze huren, maar kopen is in de meeste gevallen voordeliger.

Ook tijdens sloopwerkzaamheden wordt de veiligheid nog wel eens uit het oog verloren. Zo zal het niet de eerste keer zijn dat bij het uitbreken van een draagmuur het pand instort. Zorg daarom voor goedgekeurde schroefstempels. Als de juiste belastbaarheid in acht wordt genomen, worden gevaarlijke situaties voorkomen.

Wij wensen u veel (ver)bouwplezier!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Categorie: Geen categorie

Deel dit bericht met andere.

Recent Posts

Laat reactie achter

Submit Comment

© 2018 Het mooiste huis. All rights reserved.