1

Zonwering prijzen

Het hebben van goede zonwering kan veel voordelen hebben. Zonwering kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat de binnentemperatuur in de zomer lekker koel blijft of dat u kan genieten van schaduw op uw terras. Er zijn verschillende soorten zonwering waaruit u kunt kiezen. Elke soort heeft andere voordelen en prijzen. De prijzen kunnen een belangrijke factor spelen in het aankoopproces. Lees hier meer over de prijzen van zonwering.

Uitvalschermen

Kenmerkend van uitvalschermen zijn de voordelige prijzen. De prijzen van uitvalschermen liggen tussen de € 150 en € 300 per meter breedte. De lage prijzen hebben te maken met de simpele constructie van een uitvalscherm. U kunt het scherm zelf monteren om te besparen om uw uitvalscherm. Wilt u het scherm echter door een specialist laten monteren, dan moet u rekenen op een meerprijs vanaf ongeveer € 120 per scherm. U kunt kiezen voor een uitvalscherm met handmatige bediening, elektrische bediening of een uitvalscherm met afstandsbediening. Houdt voor een uitvalscherm met elektrische bediening rekening met een meerprijs van € 110. Voor een uitvalscherm met afstandsbediening betaalt u ongeveer € 250 meer dan voor een uitvalscherm met handmatige bediening.

Knikarmschermen

De prijzen van knikarmschermen komen vaak wat hoger uit doordat knikarmschermen vaak grotere afmetingen hebben. Voor een knikarmscherm betaalt u gemiddeld € 130 per m2. Bij een knikarmscherm kunt u kiezen voor een open, semi of gesloten cassette. De cassette is de bak waar het doek in zit. Hangt de cassette op een plek waar er geen regen bij kan komen? Dan kunt u kiezen voor een open cassette. Als u uw scherm wilt beschermen tegen de regen en andere weersomstandigheden kunt u kiezen voor een gesloten cassette. Hiervoor betaalt u een meerprijs van ongeveer € 200. Bij een knikarmscherm kunt u kiezen voor handmatige bediening, elektrische bediening of bediening met afstandsbediening. Ook kunt u kiezen voor elektrische bediening met zon- en windautomaat. Dit zorgt ervoor dat het scherm automatisch open en dicht gaat op basis van de hoeveelheid zon of wind.

Markiezen

De kosten voor een markies van 1 meter breed ligt tussen de € 350 en € 450. Reken voor een bredere markies ongeveer € 100 extra per meter breedte. De prijs van een markies is, naast de breedte, ook afhankelijk van de uitval. De uitval is de afstand die de markies van de muur uitsteekt. Voor een markies van 1 meter breed en 80 centimer uitval betaalt u gemiddeld € 350. Wilt u de markies meteen professioneel laten monteren? Het monteren van een markies kost ongeveer € 150. De prijs wordt voordeliger wanneer u meerdere markiezen tegelijk laat monteren.

Shutters

De prijzen van shutters liggen tussen de € 200 en € 500 per m2. De prijs hangt voornamelijk af van het materiaal. U kunt kiezen voor shutters van lindenhout, composiet hout, polywood, aluminium en hardhout. Lindenhout is voordelig, maar is vooral geschikt voor binnenshutters. Aluminium en hardhout zijn sterke materialen die dus ook goed bestemd zijn tegen verschillende weersomstandigheden. De prijzen van aluminium en hardhout liggen vanzelfsprekend ook wat hoger. Om de shutters door een specialist te laten monteren betaalt u ongeveer € 50 per raam.

Screens

Een screen is ideaal voor mensen die weinig ruimte hebben. Screens gaan namelijk verticaal langs het raam open en dicht. Een screen kost tussen de € 170 en € 270 per m2. Deze prijs is inclusief btw en exclusief montagekosten. Montagekosten liggen ongeveer tussen de € 50 en € 150 per screen. Screens zijn verkrijgbaar met handmatige bediening, elektrische bediening en bediening met afstandsbediening. Voor elektrische bediening betaalt u ongeveer € 160 extra en voor bediening met afstandsbediening betaalt u een meerprijs van ongeveer € 230.

Overzicht

U heeft nu uitgebreid de prijzen per soort zonwering kunnen lezen. Hieronder ziet u nogmaals de prijzen onder elkaar:

  • Uitvalschermen: tussen de € 150 en € 300 per meter breedte
  • Knikarmschermen: gemiddeld € 130 per m2
  • Markiezen: tussen de € 370 en € 450 per meter breedte
  • Shutters: tussen de € 200 en € 500 per m2
  • Screens: tussen de € 170 en € 270 per m2

Hoewel de prijzen veel invloed kunnen hebben op uw beslissing, is het ook belangrijk om te kijken naar de eigenschappen van elke soort zonwering. Zo kan u goed bepalen welke soort zonwering het beste bij u past.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Categorie: Geen categorie

Deel dit bericht met andere.

Recent Posts

Laat reactie achter

Submit Comment

© 2018 Het mooiste huis. All rights reserved.