Reacties staat uit voor We gaan het weer zelf doen!

We gaan het weer zelf doen!

Wie herkent het niet dat er thuis iets kapot is en niemand eigenlijk zin heeft om uit te zoeken wat er precies kapot is, laat staan dat iemand het wil gaan maken. Dus wordt er maar een klusbedrijf bij gebeld. Met een beetje geluk weet de klusjesman wel wat er aan de hand is, maar in de meeste gevallen zal deze de opdracht ook weer doorsturen naar een andere specialist. En zo is de cultuur van delegeren en uitbesteden geboren.

Of het nu slechts om een los schroefje van de boekenkast of een kapot lichtknopje gaat, men zit met de handen in het haar als het gebeurt. Simpel de schroef vastdraaien kan men in de meeste gevallen nog wel, maar het zal maar net zo zijn dat er een kruiskopschroevendraaier aanwezig is en het om een platkopschroef gaat. In dit geval springen we snel achter internet om te zoeken naar de dichtstbijzijnde en goedkoopste monteur om de volgende dag de schroef te laten vastdraaien.

Vanaf nu gaan we het echter anders doen! Net zo gemakkelijk als online een monteur gevonden kan worden, is ook online gereedschap en materiaal verkrijgbaar. Mocht de goede schroevendraaier dus even niet aanwezig zijn: Morgen kan hij al bij u op de mat liggen, zodat u in het vervolg zelf de schroefjes vast kunt draaien. En evenzo met lichtknopjes die niet meer functioneren. Op YouTube zijn vaak genoeg instructies te vinden en het juiste materiaal is in overvloed aanwezig op internet.

En uiteindelijk is het doe-het-zelven en zelf klussen in huis niets anders dan DIY (Do It Yourself), een term doe op Pinterest en modeblogs een regelrechte hit is. Maar waar DIY een opkomend fenomeen is, daar raakt het zelf klussen steeds meer in de vergetelheid. Terwijl juist nu er steeds meer kennis en mogelijkheden op internet te vinden zijn, het zelf klussen eenvoudiger zou moet worden. Kortom, 2014 wordt het jaar waarin we het weer zelf gaan doen.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Categorie: Geen categorie

Deel dit bericht met andere.

Recent Posts

© 2018 Het mooiste huis. All rights reserved.