0

Een sproei installatie in uw tuin

Bij het verbouwen van uw tuin kunt u er voor kiezen om een hovenier of zelfs een tuin architect in dienst te nemen. Een tuinarchitect een mooi design voor uw tuin maken. Natuurlijk kunt u van te voren aangeven hoe u uw tuin precies wilt inrichten en wat u zelf in gedachten heeft. Wanneer een tuinarchitect voor u gaat ontwerpen, zal hij daarbij rekening houden met de ruimte, de ligging van de tuin, de soort grond etc. Dit alles is nodig om te bepalen wat de mogelijkheden zijn om de ruimte optimaal in te richten en welke planten er naar waarschijnlijkheid goed zullen groeien.  Bij de aanleg van een nieuwe tuin en zeker wanneer u een groot grondoppervlak heeft, is het verstandig om na te denken over het aanleggen van een sproei installatie. Ook bij de installatie van een sproei installatie wordt gekeken naar het type planten dat u in uw tuin heeft of krijgt, de dikte van de begroeiing en de grootte van de tuin. Bij het installeren van een sproei installatie heeft u verschillende mogelijkheden:

Pop-up sproeiers

De zogenaamde pop-up sproeiers spreken voor zich. Wanneer de tuin gesproeid  gaat worden schieten de sproeiers uit het gras omhoog. Hierdoor zijn de sproeiers niet altijd zichtbaar, maar alleen wanneer u deze inschakelt. Wanneer de pop-up sproeiers goed geïnstalleerd worden is het geen probleem als u het gras wil maaien,  de grasmaaier kan zonder problemen zijn werk doen zonder daarbij de sproeiers te beschadigen. Er zijn allerlei verschillende soorten pop-up sproeiers van vele verschillende merken, deze bieden verschillende mogelijkheden. Wanneer u een kwalitatieve pop-up sproei installatie aanschaft zijn er allerlei mogelijkheden omtrent de instellingen, waardoor de installatie precies op uw wensen reageert.

Waterpompen

Omdat elke tuin, grasveld of terrein verschillend is, zijn er verschillende soorten waterpompen die kunnen helpen bij de watervoorziening. Er kan bijvoorbeeld een bronpomp of een centrifugaal pomp geïnstalleerd worden. Wanneer er een vijver, sloot of put in de buurt is, kan het water eventueel hieruit gepompt worden, daarnaast is het ook mogelijk om grondwater omhoog te pompen. Er wordt ook wel gebruik gemaakt van water uit de waterleiding, dit wordt echter alleen aangeraden bij kleine sproei installaties.

Automatisch beregening

De technologie staat niet stil en dat is op bijna alle fronten te merken. Zo kan men tegenwoordig zelfs de beregeningsinstallatie van uw tuin geheel automatisch laten verlopen. Door het aansluiten van een beregeningscomputer kan de besproeiing zo worden afgesteld dat deze automatisch aangaat na enkele dagen van droogte. Er zijn zelfs mogelijkheden om de beregening via computer, smartphone of tablet te beheren, zodat u zelfs de beregening kunt inschakelen wanneer u niet eens thuis bent.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Categorie: Geen categorie

Deel dit bericht met andere.

Recent Posts

Laat reactie achter

Submit Comment

© 2018 Het mooiste huis. All rights reserved.