0

Een eigen woning bouwen

Een nieuwe woning bouwen kan voor vele mensen een ware droom zijn. Zij zien liever een woning welke zij direct helemaal naar smaak kunnen invullen en hierbij geen rekening dienen te houden met bestaande bouw. Maar hoe realiseer je dan eigenlijk je droomhuis en hoe kun je voorkomen dat die droom een nachtmerrie wordt?

Bouwgrond is steeds moeilijker te vinden en ook de prijzen stijgen steeds neer. Toch wagen ongeveer 30.000 gezinnen zich in Nederland jaarlijks aan het bouwen van een nieuwe woning. Meestal gebeurd dit naar eigen plan maar deze woningen kunnen zich ook in een project bevinden. Is dit een ingewikkeld avontuur of kun je goed worden begeleid door bijvoorbeeld een betrouwbaar bouwbedrijf?

Bouwgrond zoeken

Wanneer je zelf een huis gaat bouwen is het zoeken van geschikte bouwgrond een eerste stap. Bouwgrond vinden kun je via diverse websites online doen. Bedenk eerst goed na in welke regio je graag zou willen bouwen. Zou je graag landelijk wonen of ben je in de stad op zoek naar een stuk terrein wat je kunt opkomen? Doe onderzoek door eens in een bepaald gebied te gaan rondrijden en lees online wat er zoal beschikbaar is. Daarnaast kun je ook bij notarissen aankloppen.

Financiering

Wanneer je deze hebt gevonden is het belangrijk na te gaan of je de bouwgrond kunt financieren. Leg een volledig budget vast voor je gaat kijken, op die manier kom je niet voor teleurstellingen te staan. Wanneer je bouwgrond op het oog hebt is het aangeraden om een goede architect in te schakelen. Bekijk waar je de architect voor wilt inzetten en zorg er zeker ook voor dat het klikt tussen jou en de architect en dat je hetzelfde denkt over de belangrijkste aspecten. Je wilt je immers wel thuis voelen in je eigen woning!

Hulp inschakelen

De architect zal een voorontwerp maken van je woning, deze dient te worden getoetst aan de realiteit en de vereisten die gelden. Denk aan vergunningen, materialen, stedenbouwkundige voorschriften enzovoorts. Wanneer alles in orde is kan in principe de eerste spade de grond in. Het vinden van een goed bouwbedrijf is in deze fase erg belangrijk. Zorg dat je diverse offertes opvraagt en dat je iemand met voldoende ervaring in huis haalt. Kwaliteit en betrouwbaarheid zijn erg belangrijk bij aannemers.

Afwerking

Wanneer de bouw eenmaal is begonnen en de woning praktisch voltooid is is het belangrijk om nog allerlei kleine klussen en afwerkingen te doen. Werk dan naar een voorlopige en daarna definitieve oplevering toe zodat je weet wanneer je eindelijk in je gedroomde woning kunt gaan wonen! Verhuizen is dan de logische volgende stap en hierna volgt natuurlijk het genieten!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Categorie: Geen categorie

Deel dit bericht met andere.

Recent Posts

Laat reactie achter

Submit Comment

© 2018 Het mooiste huis. All rights reserved.