Reacties staat uit voor Hoe kunnen kozijnen prijzen zelf worden berekend?

Hoe kunnen kozijnen prijzen zelf worden berekend?

Op het internet zijn steeds meer websites te vinden die consumenten helpen met het vergelijken van prijzen van producten, zo ook voor kozijnen. Bij de meeste vergelijkingssites voor kozijnen ben je verplicht een offerteformulier in te vullen, waarna je per e-mail of telefonisch wordt benaderd door meerdere kozijnspecialisten. Uiteraard vindt niet iedere consument dit een prettige manier om kozijnen prijzen te achterhalen, vandaar dat in dit artikel kort wordt uitgelegd hoe je zelf kozijnen prijzen kunt berekenen.

Kosten kunststof kozijnen minder dan houten kozijnen?

De prijs van een kozijn kan op twee manieren worden berekend. De eerste manier is door de kostprijs het kozijn op te tellen bij de montageprijs, de winstmarge en de btw. Deze manier heeft als nadeel, dat zij niet betrouwbaar is, want iedere kozijnspecialist koopt haar kozijnen in voor een andere prijs, iedere kozijnspecialist hanteert een andere winstmarge en niet iedere kozijnspecialist plaatst de nieuwe kozijnen in een zelfde tijdsbestek, dat betekent geen vaste prijs voor montage.

Een niet alleen eenvoudigere, maar zeker ook betrouwbaardere manier van kozijnen prijzen berekenen is door gebruik te maken van de prijs per vierkante meter. Enkele jaren geleden heeft de VKG (Vereniging Kunststof Gevelelementen) onderzoek laten doen naar de kosten van kozijnen. Het onderzoek heeft gezorgd voor een vierkante meter prijs voor de aanschaf van kozijnen en een vierkante meter prijs voor het onderhoud van kozijnen. Uit het onderzoek is ondermeer gebleken dat de aanschaf van kunststof kozijnen het minste kost, dat voor houten kozijnen 15% meer moet worden betaald en voor aluminium kozijnen maarliefst 20% meer.

Vierkante meter prijs kozijnen

De ingehuurde onderzoekers hebben bepaald dat kunststof kozijnen in aanschaf € 720 per vierkante meter kosten, dat betekent dat de vierkante meter prijs van een houten kozijn € 825 bedraagt en van een aluminium kozijn € 865. Toch is het ook belangrijk te kijken naar de kosten voor onderhoud over een langere periode, dat hebben de onderzoekers gedaan voor een periode van 30 jaar. De onderhoudskosten van kunststof kozijnen bedragen € 120, van aluminium kozijnen € 95 en van houten kozijnen zelfs € 570. Ondanks dat de eindafhandeling van houten kozijnen steeds weer wordt verbeterd, moeten zij over een periode van 30 jaar twee keer worden geschilderd en moet het hang- en sluitwerk een keer worden vervangen.

Voorbeeld kozijnen prijzen berekenen

In de vierkante meter prijs zijn de kosten van het kale kozijn, de kosten van de montage, de winstmarge en de btw allemaal inbegrepen. Om de manier van kozijnen prijzen berekenen te verduidelijken wordt een voorbeeld gegeven.

U besluit alle houten kozijnen van de achtergevel te vervangen voor kunststof kozijnen. De gevel heeft een deur met een hoogte van 215 centimeter een breedte van 110 centimeter. Twee ramen van 150 bij 150 centimeter en een raam van 220 centimeter bij 180 centimeter. Het totaal aantal vierkante meters bedraagt 10,83, dat betekent een kostenplaatje van € 7.794 en over een dertig jarige periode van € 9.093. Ter vergelijking, houten kozijnen hadden over diezelfde periode € 15.100 gekost.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Categorie: Geen categorie

Deel dit bericht met andere.

Recent Posts

© 2018 Het mooiste huis. All rights reserved.