0

Het kiezen van de juiste vloerbedekking

Het is lastig kiezen tussen al die verschillende vloerbedekkingen, het is toch een belangrijk onderdeel bij de inrichting van uw huis/ kantoor. Iedere vloer heeft zo zijn voor- en nadelen, het is belangrijk van te voren vast te stellen welke eigenschappen een vloer gegarandeerd moet hebben. Hierna zou u kijken wat het best bij uw wensen past. Hieronder vindt u een lijst met voor en nadelen van de meest voorkomende/ gebruikte vloerbedekkingen. Wat u zou kunnen helpen bij het kiezen van de geschikte vloerbedekking bij u thuis/ kantoor.

De voordelen van pvc vloeren; Deze vloer is een duurzaam product, waarbij het ook geschikt is voor vloerverwarming. Het onderhouden van de vloer is eenvoudig en heeft een zeer goede prijs/ kwaliteit verhouding. De hoogte van deuren en andere obstakels zijn geen probleem voor dit product, doordat het product uit dun materiaal bestaat. Daarnaast krijgt u vaak een aantal jaar garantie.

De nadelen pvc vloeren; goedkope pvc vloeren kunnen loodhoudende gevaarlijke stoffen bevatten en kunnen snel krassen ontstaan op goedkopere pvc vloeren. Het komt erop neer dat deze vloer weinig tot geen nadelen bevat, omdat er over het algemeen alleen kwalitatieve PVC vloeren verkocht worden in Nederland.

De voordelen van Tapijttegels; Geen ondertapijt nodig voor installatie, eenvoudige/ goedkope distrubtie en opslag door gewicht en formaat, meubels kunnen blijven staan, minder snijverlies t.o.v. kamerbreed tapijt, makkelijk schoon te maken, eenvoudig te vervangen door andere tappijttegel, wordt geen lijm gebruikt, milievriendelijk, kostbesparende oplossing (door gebruik, bepaalde tegels vervangen en klaar).

De nadelen van Tapijttegels; Niet elk tapijtsoort is geschikt voor huisdieren, gevoelig voor slijtge en drukplekken, daarnaast is het ook minder duurzaam dan een harde vloer, een goede kwaliteitstapijt gaat gemiddeld 10 jaar mee.

De voordelen van laminaat; Een laminaat vloer is qua prijs veel voordeliger dan een houten vloer, de legkosten zijn lager dan die van een houten vloer, de laminaatvloer is zeer krasvast, regelmatig afdnemen met een vochtige doek is voldoende en de vlekken zijn eenvoudig te verwijderen.

 

De nadelen van laminaat; Een limaatvloer zorgt veel sneller voor geluidshinder, dit kan gedeeltelijk voorkomen worden met de juiste ondervloer, daarnaast voelt deze vloer minder warm en hard aan en daarbij komt dat als er eenmaal krassen en beschadigingen op de vloer zijn aangetroffen, ze lastig te herstellen zijn. Waarbij soms complete panelen moeten worden vervangen.

De voordelen van houten vloer; deze vloeren zijn zeer hygienisch en makkelijk schoon te houden. Deze vloeren zijn goed te combineren met vloerverwarming. Ook zorgt de houten vloer voor meer sfeer en warmte, wat ten goede komt voor de woning. Daarbij komt dat deze vloeren tijdloos zijn en passen in elk interieur, dit doordat er veel keus is waardoor u zelf de beste combinatie kan toepassen. Ook straalt deze vloer klasse en kwaliteit uit, waarbij u er jaren plezier van kunt hebben.

De nadelen van houten vloer; Het hout kan verkleuren na verloop van tijd, de houten vloer kan redelijk veel geld kosten, deze vloer moet op voorand al behandeld worden en dit zal onderhouden moeten worden.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Categorie: Geen categorie

Deel dit bericht met andere.

Recent Posts

Laat reactie achter

Submit Comment

© 2018 Het mooiste huis. All rights reserved.