0

Nokverhoging Prijzen

Wilt u meer ruimte op zolder? U kunt kiezen voor een dakkapel, maar neem ook vooral een nokverhoging in overweging. Met een nokverhoging creëert u nog meer ruimte en kunt u genieten van meer lichtinval. In onderstaand artikel gaan we verder in op de eigenschappen van een nokverhoging.

Prijzen

De prijzen van een nokverhoging liggen hoger dan die van een dakkapel. Dit komt omdat een nokverhoging groter is en omdat de dakconstructie moet worden aangepast. De prijs voor een nokverhoging ligt gemiddeld tussen de € 8.000 en € 16.000. Hierbij wordt onderscheid gemaakt tussen een éénzijdige nokverhoging en een tweezijdige nokverhoging. De prijzen zijn als volgt:

  • éénzijdige nokverhoging van 5 meter breed: vanaf ongeveer € 9.000
  • tweezijdige nokverhoging van 5 meter breed: vanaf ongeveer € 15.000

Nokverhoging

Nokverhoging

Met een nokverhoging verhoogt u (een deel) van uw dak. Een nokverhoging is dan ook ideaal voor een lage zolder, omdat u als het ware een extra verdieping creëert en dus ook extra leefruimte. Een nokverhoging is verkrijgbaar in verschillende maten en materialen. Er wordt onderscheid gemaakt tussen twee soorten: een éénzijdige nokverhoging en een tweezijdige nokverhoging.

Eénzijdige nokverhoging

De naam zegt het al. Een éénzijdige nokverhoging verhoogt uw dak aan één kant. Hierdoor heeft u aan één kant van uw zolder meer beloopbare ruimte en vult u uw kamer met meer natuurlijk lichtinval.

Eenzijdige nokverhoging

Tweezijdige nokverhoging

Een tweezijdige nokverhoging verhoogt uw dak aan beide kanten. Hierdoor heeft u dus twee keer zoveel ruimte dan bij een éénzijdige nokverhoging. U creëert als het ware een dak bovenop uw bestaande dak.

Tweezijdige nokverhoging

Voordelen

Een nokverhoging geeft u aanzienlijk meer ruimte dan een reguliere dakkapel. Zeker als uw zolder niet hoog genoeg is om te kunnen staan is een nokverhoging de perfecte oplossing. Daarnaast creëert u met een nokverhoging extra lichtinval op uw zolder én vergroot u de waarde van uw woning. Hier kunt u van profiteren als u later uw huis wilt verkopen.

Bouwvergunning

Voor een nokverhoging is altijd een bouwvergunning vereist. Een bouwvergunning kost tussen de € 200 en € 600 euro en dient u aan te vragen bij uw gemeente. Hiervoor kunt u naar de website van uw gemeente gaan of naar www.omgevingsloket.nl.

Let op: begin op tijd met het indienen van een vergunningsaanvraag. Er kunnen namelijk een aantal maanden over de aanvraag heen gaan.

Prijzen vergelijken

Wilt u een nokverhoging of een dakkapel laten plaatsen? Vergelijk dan altijd eerst de prijzen voordat u een specialist inhuurt. Prijzen vergelijken doet u eenvoudig door offertes aan te vragen. Hierdoor kunt u wel tot 40% goedkoper uit zijn.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Categorie: Geen categorie

Deel dit bericht met andere.

Recent Posts

Laat reactie achter

Submit Comment

© 2018 Het mooiste huis. All rights reserved.