0

Comfortabel slapen

Een goede nachtrust is erg belangrijk voor een gezonde levensstijl. Gemiddeld brengt een mens 8 uur per dag slapend door, daarom is het kiezen van een goed bed ook erg belangrijk. Wanneer je een bed gaat kopen zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Een goed bed is meer dan alleen materiaal keuze of een bepaald merk kiezen. Een goed bed kiezen wordt ook door het grote aanbod erg moeilijk gemaakt.

Wanneer je een bed gaat kopen, is het handig om van te voren een aantal zaken op een rijtje te stellen zoals:

  • In welke houding slaapt u normaal gesproken?
  • Wat voor temperatuur hanteert u normaal gesproken in uw slaapkamer?
  • Heeft u problemen met uw gezondheid?
  • Op  wat voor soort matras slaapt u nu, en bent u daar tevreden mee?
  • Op wat voor soort bedbodem ligt het matras en bent u daar tevreden mee?
  • Maakt u gebruik van een topmatras?
  • Hoeveel jaar heeft u uw huidige matras al?
  • Welke hardheid heeft uw huidige matras?

Bij het kopen van een nieuw bed en matras is het vanzelfsprekend dat er ook naar lichaamsbouw, lengte, gewicht en mate van transpiratie wordt gekeken.

Verschillende soorten bedden

Wanneer u een nieuw bed gaat kopen is er ontzettend veel keus, allereerst moet men een keuze maken tussen de mat. Er zijn namelijk eenpersoonsbedden, tweepersoonsbedden en de zogenaamde ‘twijfelaars’. Een eenpersoonsbed heeft tegenwoordig vaak de afmeting van 90 cm bij 200 cm, twijfelaars hebben de afmetingen van 120 cm bij 200 cm, en tweepersoonsbedden verschillen nogal in afmetingen. Daarnaast zijn er natuurlijk ook nog stapelbedden, hoogslapers, kinderbedden en hemelbedden.

Naast de bedsoort zit er veel verschil in de constructie van het bed. Er kunnen verschillende soorten onderstellen worden gebruikt, waarbij verschillende vormen van vering wordt gebruikt, zoals de boxspring die opgevuld is met pocketveren, een lattenbodem die bestaat uit houten laten of een spiraalbodem, die bestaat uit metalen spiralen. De verschillende soorten constructies hebben ieder zijn eigen karaktereigenschappen, waarbij vering/ stijfheid en ventilatie belangrijke factoren zijn voor het aanschaffen van een bed. Natuurlijk wil ook het oog wat, daarom worden er bedden in allerlei uitvoeringen en kleuren gemaakt. De laatste jaren is de boxspring erg in populariteit toegenomen omdat deze een mooi en luxe uitstraling heeft, die in vele kleuren en materialen leverbaar zijn en daarnaast erg comfortabel is.

Verschillende matrassen

Naast het kiezen van een mooi en stevig bed is natuurlijk het matras van groot belang voor een goede nachtrust. Er zijn verschillende soorten matrassen:

Polyethermatras

Dit matras heeft een zachte kern van opencellig polyretheaanschuim en is verkrijgbaar in verschillende degradaties. Hierbij wordt gekeken naar het soortgelijk gewicht (SG). Hoe hoger het SG, des te groter de duurzaamheid. Hierbij worden bedden met Lagere SG’s vaak gebruitk voor logeerbedden of kinderbedden. Polyether matrassen staan erom bekend dat ze erg licht zijn en matig ventilerende en vochtdoorlatende eigenschappen hebben.

Koudschuimmatras

Koudschuimmatrassen hebben erg goede orthopedische comfort-eigenschappen en hebben veel dezelfde eigenschappen als latexmatrassen, maar hebben door een moderne kernstructuur een beter ademend karakter.

Pocketvering matras

Een pocketvering matras  wordt opgebouwd met verschillende springveren. Het aantal springveren per vierkante meter heeft invloed op de veerbaarheid en duurzaamheid van een matras.

Naast bovenstaande matrasvormen bestaan er ook latexmatrassen, traagschuimmatrassen, luchtbedden en waterbedden.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Categorie: Geen categorie

Deel dit bericht met andere.

Recent Posts

Laat reactie achter

Submit Comment

© 2018 Het mooiste huis. All rights reserved.