Reacties staat uit voor Politiekeurmerk Veilig Wonen

Politiekeurmerk Veilig Wonen

Politiekeurmerk Veilig Wonen Hoe weet u of uw woning goed beveiligd is? Dat is een vraag die mensen vaak bezig houdt. Het is een verschrikkelijke ervaring wanneer u thuiskomt van een vergadering, een familie uitje of van een vakantie en u treft uw woning helemaal overhoop gehaald aan. Wat eigenlijk nog veel erger is, is wanneer een inbreker uw woning overhoop heeft gehaald terwijl u en uw kinderen gewoon thuis lagen te slapen. De gedachte dat er iemand in uw woning heeft rondgeslopen terwijl u gewoon thuis bent geweest, wordt door veel mensen als een traumatische ervaring ervaren. Natuurlijk is het niet echt mogelijk om uw woning zo te beveiligen dat er nooit meer een indringer binnen zal kunnen komen, maar u er wel voor zorgen dat het inbrekers een stuk moeilijker wordt gemaakt.

Gelegenheidsinbrekers

Wist u dat het grote gedeelte van de inbraken door gelegenheidsinbrekers worden gepleegd? Gelegenheidsinbrekers zijn inbrekers die eigenlijk pas in actie komen, wanneer zij zien dat er op eenvoudige manier iets te halen is. Met klein en eenvoudig materiaal op zak, wil deze inbreker eigenlijk maar één ding en dat is zo snel mogelijk zijn slag slaan. De doorgewinterde gelegenheidsinbreker heeft een hekel aan stevig hang- en sluitwerk, goede verlichting en goed beveiligde deuren en ramen. Ruim 80% van de inbraken vindt plaats door deze gelegenheidsinbrekers, waardoor u al een groot percentage kunt beperken door deze groep te weren door middel van goede inbraakbeveiliging.

Beveiligingsspecialist

Wanneer u uw woning door een professionele beveiligingsspecialist laat controleren, dan kan deze u een duidelijk advies geven over waar u verbeteringen op het gebied van beveiligingsmaatregelen kunt toepassen. Ook zullen zij u de mogelijkheid bieden om eventuele maatregelen uit te voeren om uw beveiligingsmaatregelen op orde te krijgen. Een gecertificeerde beveiliger kan u vervolgens het Certificaat Veilige Woning verstrekken. Met dit certificaat bent u ervan verzekerd dat uw woning 95% inbraakwerend is.

Politiekeurmerk veilig wonen

Het politiekeurmerk veilig wonen is een manier waarop de veiligheid van woonhuizen in heel Nederland in kaart mee wordt gebracht. Wanneer een woning goedgekeurd is, krijgt de woning een sticker welke zowel bij de voor- als achterdeur worden geplakt. Met een officieel certificaat kunnen mensen tot wel 25% korting op de verzekering verkrijgen. Het certificaat krijgt u natuurlijk niet zomaar, uw woning moet hiervoor aan verschillende eigenschappen voldoen. Wanneer uw woning voorzien is van inbraakvertragers en de stickers, zijn inbrekers veel sneller geneigd om uw woning over te slaan en het ergens anders te proberen.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Categorie: Geen categorie

Deel dit bericht met andere.

Recent Posts

© 2018 Het mooiste huis. All rights reserved.