Reacties staat uit voor Energie besparen met thermopane glas

Energie besparen met thermopane glas

Duurzaam wonen in opkomst

Ondanks, of misschien wel dankzij de economische crisisjaren, is duurzaam wonen steeds meer in opkomst. Huiseigenaren kiezen er steeds vaker voor om hun huis te voorzien van zuinige apparatuur of betere isolatie, en de overheid maakt ook voor komende jaren subsidie vrij voor energiezuinige maatregelen in woonhuizen. Een voorbeeld van zo’n maatregel is de toepassing van thermopane glas, ook wel gewoon dubbel glas genoemd.

Wat is thermopane glas?

De term ‘thermopane’ is eigenlijk gewoon een merknaam die tot ‘soortnaam’ is verworden. Thermopane was de naam van een Duits bedrijf dat in de jaren ‘50 voor het eerst dubbel glas op de markt bracht. Inmiddels is ‘dubbel glas’ een meer gebruikte term, en de populairste glassoort momenteel is HR++ glas, maar veel glasbedrijven hanteren toch nog steeds de term thermopane glas.

Hoe werkt het?

De eerste generatie thermopane glas bestond nog simpelweg uit twee glasplaten met een laag lucht ertussen. Later werd deze techniek steeds verder geoptimaliseerd, bijvoorbeeld met een extra zonwerend folie op het glas, en door de lucht tussen de glasplaten te vervangen door een speciale soort edelgas met sterke isolerende eigenschappen. Dit laatste wordt ook wel aangeduid als hoogrendementsglas, of HR-glas. Ook daarin zijn inmiddels weer vernieuwingen geweest: de meest geplaatst glassoort is momenteel HR++, en er bestaat zelfs al HR+++ glas, dat uit maar liefst dríe glaslagen bestaat.

Comfortabel en energiezuinig

Thermopane of dubbel glas heeft verschillende voordelen. Doordat de warmte in huis beter kan worden vastgehouden, hoeft u veel minder bij te stoken om het comfortabel te kunnen houden. Geen last meer van tocht bij de ramen, en de verwarming kan vaker uit. Dat maakt uw huis niet alleen prettiger leefbaar, u zult dit ook terugzien op de energierekening. Een overstap van verouderd glas naar modern HR++ glas brengt al snel een jaarlijkse besparing van minstens € 250. Zo kan een investering in isolatieglas zich al binnen enkele jaren terugverdienen.

Prijzen, subsidies en btw-verlaging

De prijzen voor thermopane glas liggen gemiddeld tussen de €65 en €80 per m2. Hier komen nog wel de plaatsingskosten bij, tenzij u dit zelf wilt doen. Bijkomend voordeel is dat de overheid heeft besloten tijdelijk de btw op bijvoorbeeld het plaatsen van dubbel glas te verlagen van 21 naar 6 procent. Deze maatregel is ook in 2014 nog van kracht. Daarnaast komen er bij gemeentes geregeld subsidies vrij voor duurzame verbouwingen. Waag er eens een telefoontje aan naar het subsidieloket van uw gemeente. Wie weet kunt u voor een zeer aantrekkelijke prijs uw huis blijvend verbeteren!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Categorie: Geen categorie

Deel dit bericht met andere.

Recent Posts

© 2018 Het mooiste huis. All rights reserved.