0

Zo houdt u inbrekers buiten de deur!

Een grote nachtmerrie van vele Nederlanders: een inbraak in uw woning. Inbrekers die aan uw spullen zitten, alles overhoop gooien en dit allemaal terwijl u even niet thuis bent, of erger nog, terwijl u ligt te slapen.

Verklein de kans op inbraak in uw woning door uw kozijnen en ramen goed te beveiligen. Het beveiligen van uw woning heeft vele voordelen, u voelt zich veiliger maar u kunt ook uw premiekosten aanzienlijk verlagen.

Inbraak

Na een inbraak is de schade vaak groot. Naast de materiële schade, voelen bewoners zich vaak niet veilig meer in hun eigen woning. Door uw woning optimaal te beveiligen kunt u inbrekers buiten de deur houden. Een inbraak mag voor inbrekers niet te veel tijd in beslag nemen, omdat de kans dat zij betrapt worden met de minuut groter wordt. Het is dus een uitdaging om uw woning inbraakwerend te maken, zodat inbrekers uw huis links laten liggen.

Beveiligingstips

Met deze tips maakt u het werk van inbrekers een stuk lastiger. Geef inbrekers geen vrij spel!

 • Gaat u op vakantie? Zorg ervoor dat er altijd licht in en rondom uw woning schijnt.
 • Sociale controle speelt een grote rol bij het afschrikken van inbrekers, dus stel uw buren op de hoogte wanneer u langere tijd afwezig bent.
 • Zoals iedereen, weten ook inbrekers de plekken waar sleutels worden verborgen. Verberg sleutels nooit rondom uw woning, dit maakt een inbraak wel erg makkelijk.
 • Kozijnen en ramen kunnen worden voorzien van inbraakwerende sloten, zodat zelfs de slimste inbrekers geen kans maken om binnen te dringen.
 • In de zomer uw huis even door laten luchten? Sluit altijd alle deuren en ramen (ook op de bovenverdieping) als u uw woning verlaat.

De meest voorkomende inbraakmethodes

U heeft vaak geen idee hoe inbrekers te werk gaan, waardoor u ook geen inzicht heeft in de beste beveiliging van uw woning. Hieronder vindt u de meest voorkomende inbraakmethodes, waarmee inbrekers makkelijk uw woning binnendringen. U vindt de preventiemogelijkheden naast de methode.

 • Openbreken van deuren/ramen; plaats goed hang- en sluitwerk in uw kozijnen.
 • Gaatjes boren in de stijl; plaats goede raam- en deurboompjes, die voorzien zijn van een slot.
 • Flipperen met een bankpas; draai de deur op slot met een sleutel.
 • Hengelen via brievenbus; draai de deur op slot en plaats een brievenbusafschermer.
 • Cilinderslot breken; plaats een veiligheidsbeslag over de cilinder.
 • Steen door de ruit; houdt waardevolle spullen zo veel mogelijk uit het zicht.
 • De babbeltruc; met een gelikt verhaal dringen deze inbrekers uw huis binnen, laat niet zomaar iemand binnen.
 • Insluipen; via een openstaande deur zijn inbrekers zo binnen, sluit deuren en ramen en haal de sleutels uit het slot.

Korting op de verzekeringspremie
Nu u weet hoe inbrekers te werk gaan en hoe u dit tegen kunt gaan, is het belangrijk om nog een voordeel aan het beveiligen van uw huis te benoemen. Door uw huis goed te beveiligen tegen inbraak kunt u uw premie voor de woonhuis- en inboedelverzekering verlagen. Deze korting kan uiteindelijk zelfs oplopen tot 20%. Neem contact op met uw verzekeringmaatschappij voor de voorwaarden die bij uw verzekeringsmaatschappij gelden. Het is dus zeker de moeite waard om te investeren in goede beveiliging van uw woning.

Word geen slachtoffer van inbraak: beveilig uw woning!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Categorie: Geen categorie

Deel dit bericht met andere.

Recent Posts

Laat reactie achter

Submit Comment

© 2018 Het mooiste huis. All rights reserved.