0

Buitenmuur stucen

De buitenmuur stucen is een perfecte oplossing om uw huis een opknapbeurt te geven. Er is geen grote verbouwing nodig om een nieuwe uitstraling te realiseren voor uw woning. U kunt kiezen uit talloze mogelijkheden. Elk type stucwerk heeft unieke kwaliteiten en eigenschappen. Laat u inspireren en lees meer over het stucen van uw gevel.

Prijzen

De prijzen voor het stucen van de buitenmuur zijn afhankelijk van een aantal factoren. Deze zijn:

  • De stucadoor
  • De conditie waarin de muur verkeert
  • De wensen van de klant

Het is lastig om een precieze prijsindicatie te geven wanneer u kiest om de buitenmuur te stucen. Er is daarom gekozen voor een gemiddelde prijs:

De buitenmuur stucen: vanaf ongeveer €60,- per m2.

Prijsbepaling 

Iedere stucadoor heeft zijn eigen manier van werken en kosten berekenen. Ze kijken vooral naar het gekozen materiaal en naar het oppervlakte dat gestuct gaat worden. Doorgaans rekenen zij een uurprijs of een prijs per vierkante meter.

Het is niet ongebruikelijk dat er een vorm van voorbehandeling nodig is alvorens er gestuct gaat worden. Met name gemetselde muren vereisen raapwerk. Deze muren zijn vaak ruw en ongelijk; door middel van raapwerk worden deze weer glad gemaakt. Als de gevel in een slechte staat verkeert wordt er vaak gaas aan het raapwerk toegevoegd. Hierdoor is de muur na de voorbehandeling klaar om gestuct te worden.

Buitenmuur stucwerk

In dit artikel worden de meest gebruikte soorten stucwerk voor buiten beschreven:

  • Spachtelputz
  • Schuurwerk
  • Gepleisterde plint

Spachtelputz

Spachtelputz voor binnenshuis gebruik is al vele jaren een populaire wandafwerking. Het is echter ook mogelijk om dit buiten aan te brengen. Het geeft uw huis een bijzondere en sierlijke uitstraling.

Schuurwerk

Schuurwerk is een stucsoort waarmee u de vrijheid heeft om er een structuur in aan te brengen. U heeft de keuze uit vele verschillende kleuren. Met schuurwerk op de buitenmuur creëert u eenvoudig een mediterrane, klassieke of landelijke uitstraling.

Gepleisterde plint

Vroeger werd met name bij boerderijen een cementgebonden stuclaag op de buitenmuur aangebracht; gepleisterde plint. Dit deden ze omdat ze toen nog geen dakgoten aanbrachten in combinatie met rieten daken. Het regenwater liep rechtstreeks van het dak af op de grond naast de boerderij. Hierdoor werden de muren onder gespat met modder. Een gepleisterde plint aanbrengen tot een bepaalde hoogte had als voordeel dat het veel makkelijker schoon te maken was dan een gemetselde muur.

Gepleisterde plint anno nu

Tegenwoordig heeft een gepleisterde plint vooral een decoratieve functie. Deze wordt vaak gebruikt om de onderste laag stenen te verbergen. Om de muren beter bestand te laten zijn tegen grondwater maakt men gebruik van hardgebakken stenen. Die stenen hebben een andere kleur dan de rest van de gemetselde muur en de plintlaag is een mooie manier om deze te verbergen.

Vergunning

Wanneer u ervoor kiest om uw buitenmuur te stucen dan verandert u mogelijkerwijs de uitstraling van uw huis. Het is daarom belangrijk om na te gaan of u een vergunning nodig heeft om uw muren te stucen. Wanneer u ervoor kiest om uw gevel in originele staat terug te brengen is het meestal niet nodig om hier een vergunning voor aan te vragen.

Vergelijk

Vergelijk meerdere stucadoorsbedrijven met elkaar voor het voordeligste resultaat. Er zit vaak verschil in prijzen per stucadoor en wat zij rekenen voor het stucwerk. Besluit welke afwerking het beste bij u past en creëer een nieuwe uitstraling voor uw huis. Maak de beste keuze voor uzelf en uw woning.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Categorie: Geen categorie

Deel dit bericht met andere.

Recent Posts

Laat reactie achter

Submit Comment

© 2018 Het mooiste huis. All rights reserved.