Reacties staat uit voor Fitch negatief over Nationaal Hypotheek Instituut

Fitch negatief over Nationaal Hypotheek Instituut

Kredietbeoordelaar Fitch is niet bepaald positief over een eventueel Nationaal Hypotheek Instituut (NHI). Het Amerikaanse ratingbureau denkt dat Nederlandse banken minimaal voordeel hebben van een dergelijk instituut. In een recente reactie heeft de toonaangevende kredietbeoordelaar al te kennen gegeven dat de ratings door een Nationaal Hypotheek Instituut niet zullen worden verhoogd.

Waarom het Nationaal Hypotheek Instituut?

Na lang overleg met beleggers was het Nederlandse kabinet van mening dat een Nationaal Hypotheek Instituut absoluut noodzakelijk is. Voor tientallen miljarden euro’s moet het instituut hypotheken overnemen van banken. De pensioenfondsen moeten het instituut financieren, maar wel met garanties van de Staat.

Het doel van het Nederlands Hypotheek Instituut is het verschaffen van lucht aan banken, maar volgens Fitch zal hiervan nauwelijks sprake zijn. De plannen zorgen niet voor kredietwaardigere banken, aldus Fitch. De Amerikanen geloven niet dat de financieringskosten voor banken materieel lager zullen worden door de maatregelen.

Funding-kosten onveranderd

De Loan-to-deposit ratio’s van de binnenlandse activiteiten van onze grootste banken liggen tussen 130% en 150%, ondanks dat de spaartegoeden van particulieren met maarliefst 45% zijn gestegen tussen 2006 en 2013. De ratio’s veranderen niet door de nieuwe structuur, hierdoor blijven banken kwetsbaar voor de tendens van beleggers. Volgens Fitch worden de zogenaamde funding-kosten van grote Nederlandse banken niet lager door het Nationaal Hypotheek Instituut.

Waar kunt u meer lezen over hypotheken?

Mocht u meer hypotheek nieuws willen lezen, bezoek dan eens www.hypotheekofferte-nu.nl, waar niet alleen de laatste nieuwsfeiten zijn gepubliceerd, maar ook algemene informatie over hypotheken.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Categorie: Geen categorie

Deel dit bericht met andere.

Recent Posts

© 2018 Het mooiste huis. All rights reserved.