0

Zonnepanelen subsidie

Bij de zonnepanelen subsidie gaat het voornamelijk over de landelijke subsidie, maar er is ook sprake van regionale subsidie. Het is, als u interesse heeft in zonnepanelen, wel aan te raden om de zonnepanelen subsidie te volgen, het kan namelijk een gunstig moment zijn voor u om dan juist hier voor te gaan kiezen. Neemt u daarom nu de tijd om te gaan ontdekken welke voordelen het u op kan gaan leveren als u van de nieuwe regeling gebruik kunt gaan maken. Vaak moet u wel voldoen aan een aantal voorwaarden als u gebruik wilt maken van de subsidieregeling. Houd de regelgeving daaromtrent in de gaten.

Landelijke subsidie voor zonnepanelen

De landelijke zonnepanelen subsidie is aangekondigd. Vanaf 1 juli 2012 zou er een bedrag van 22 miljoen euro voor beschikbaar worden gesteld, maar het is alleen nog niet bekend hoe dat de landelijke zonnepanelen subsidie regeling er uit komt te zien. Er is aangekondigd door de overheid dat er een nieuwe landelijke regeling gaat komen voor particulieren die zonnepanelen aan willen schaffen. In juli 2012 zou deze in moeten gaan en in 2013 stopt hij weer. Dan wordt in totaal 15% van de aanschafkosten gesubsidieerd van de aanschaf van zonnepanelen bij particulieren. Maar zijn er ook voorwaarden waar u dan aan moet voldoen? Deze zijn nog niet bekend gemaakt. In 2010 is de laatste subsidieregeling geweest, dat is dus al weer ruim twee jaar geleden.

Regionale subsidie

Er kan ook sprake zijn van een regionale subsidie. In een bepaalde provincie of in de gemeente waar u woont kan men een zonnepanelen subsidie geven. De gemeente wil het dan gaan stimuleren dat u gebruik gaat maken van de zonnepanelen. Het voordeel voor u is, dat u het huis energiezuinig gaat maken en dan geeft dat u een groot aantal financiële voordelen. Dit is namelijk aantrekkelijk met subsidie, daarnaast is het een verbetering van comfort en het is goed voor het milieu. Maar dat is nog niet alles, u kiest ook voor een lagere energierekening. Als deze voordelen voor u tellen dan kunt u gaan kijken of de zonnepanelen subsidie bij u in de regio wordt aangeboden.

Ook zonnepanelen kiezen zonder zonnepanelen subsidie?

U kunt ook voor de zonnepanelen gaan kiezen zonder dat er een zonnepanelen subsidie wordt aangeboden. Het is alleen belangrijk dat u dan goed gaat kijken naar de prijzen. Deze kunnen namelijk nogal verschillen per aanbieder, maar als u de tijd gaat nemen om een goede aanbieder te kiezen dan kunt u ook hierdoor flink besparen op de kosten. Mocht u nu dit jaar de zonnepanelen aan willen schaffen, dan kunt u wellicht wachten tot de nieuwe richtlijnen en voorwaarden voor eventuele subsidie bekend zijn en dan kunt u hier misschien toch gebruik van gaan maken. Het voordeel voor u is bij de zonnepanelen subsidie dat u goedkoper uit gaat zijn, de gemeente gaat voor u meebetalen. Wanneer de zonnepanelen zijn geplaatst begint u meteen met besparen op de energiekosten.

Handige links

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Categorie: Geen categorie

Deel dit bericht met andere.

Recent Posts

Laat reactie achter

Submit Comment

© 2018 Het mooiste huis. All rights reserved.