0

Zonneboiler

Een zonneboiler zet zonlicht efficiënt om in warmte. De zonnecollector is het belangrijkste onderdeel van een zonneboiler. Dit onderdeel zet de elektromagnetische straling van de zon om in warmte. Zelfs wanneer de zon maar een paar uur schijnt midden in de winter, geeft een zonneboiler nog steeds genoeg warm water om bijvoorbeeld te douchen.Het is goed dat u eens gaat overwegen om de zonneboiler aan te gaan schaffen, het kan een enorme waardevermeerdering zijn van uw woning, daarnaast kunt u hier ook veel energie, dus geld mee besparen wat toch zeker de moeite waard is.

Kosten van de zonneboiler

Het aanschaffen en laten plaatsen van een zonneboiler kost tussen de 600 en 3500 euro. Sinds 2008 is het mogelijk om subsidie te krijgen wanneer u een zonneboiler laat plaatsen. Denk hierbij aan ongeveer 30% van de aanschafprijs. Door deze subsidie is een zonneboiler in ongeveer negen jaar terugverdiend wanneer de te verwachten prijsstijging van gas wordt meegenomen in de berekening. Het is echter een hele investering om dat nu in een keer te doen, maar u gaat er wel veel voordelen van krijgen in de toekomst. Ook op korte termijn merkt u al dat u kosten gaat besparen. Ook is het beter voor het milieu, dus er zijn mogelijkheden en redenen genoeg te bedenken waarom steeds meer mensen voor de zonneboiler gaan kiezen.

Energiebesparing met de zonneboiler

Natuurlijk werkt een zonneboiler energiebesparend. Maar wat bespaart u dan precies? Wanneer we uitgaan van een standaard gezin met vier personen zal het gasverbruik wat wordt besteed aan tapwater ongeveer halveren. Dit komt neer op een besparing van jaarlijks 200 euro. Het is dus goed dat u van de zonneboiler gebruik gaat maken want een zonneboiler zorgt voor energiebesparing. Steeds meer mensen kiezen hier voor omdat zij zien wat de voordelen zijn ook op de langere termijn. De besparing per jaar geldt namelijk voor elk jaar en als dat ruim 200 euro per jaar is, dan kunt u voor dat bedrag weer genoeg andere leuke dingen gaan doen. Ontdekt u daarom nu zelf ook de voordelen van energiebesparing met de zonneboiler en u houdt meer geld in uw portemonnee.

De zonneboiler goed voor uw portemonnee

Wist u dat een zonneboiler echt goed is voor uw portemonnee? U kunt hier vanaf vandaag de dag meteen gebruik van gaan maken en de voordelen beginnen ook al erg snel zichtbaar te worden. Wilt u dus wat doen om geld te besparen en wilt u wat goeds doen voor het milieu, dan is de aanschaf van een zonneboiler een goede optie. Daarom is het goed dat u hier eens wat vaker over na gaat denken en de knoop door gaat hakken als u hier interesse in heeft. De besparing kan wel oplopen tot 200 euro per jaar, dat is in vijf jaar tijd ruim 1000 euro, wie wil dat nou niet besparen? U kunt voor dat geld veel leuke, andere dingen doen. Ook het besparen door het overstappen van energieleverancier kan u per jaar wel tot 700 euro schelen. Overstapgids.nl biedt de mogelijkheid alle energieleveranciers van Nederland te vergelijken.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Categorie: Geen categorie

Deel dit bericht met andere.

Recent Posts

Laat reactie achter

Submit Comment

© 2018 Het mooiste huis. All rights reserved.