0

Isolatie

Geld besparen met isolatie van uw huis?

Als het over isolatie gaat, dan gaat het over de isolatie van uw woning. Dit is erg belangrijk, niet alleen voor comfort voor uzelf maar ook om geld te kunnen besparen. U kunt bij isolatie denken aan bijvoorbeeld dakisolatie, als u een dak heeft dat goed isoleert dan blijft de warmte ook binnen en komt er weinig kou van buiten naar binnen toe. Dit kan u per jaar veel geld besparen. Maar ook de geluidsisolatie is van groot belang. U wilt natuurlijk niet dat u alles van de buren kunt horen en dat de buren alles van u kunnen horen. Als uw huis goed is geïsoleerd dan heeft u daar geen last van. Het is belangrijk dat u eens in de zoveel tijd gaat kijken of dat de isolatie nog steeds goed is, dit geldt ook voor de .

Waarom is isolatie zo belangrijk?

Door voor isolatie te gaan kiezen blijft de warme en de koude lucht binnen in uw ruimte, het gaat niet naar buiten en de lucht kan als het ware bewaard worden. U kunt eens denken aan een warme zomer, u wilt dan dat het binnen lekker koel blijft en dat de kou dus niet naar buiten gaat, door een goede isolatie te verzorgen heeft u hier geen last van. Maar ook in de wintermaanden is goede isolatie belangrijk, u gaat de kachel aan doen of u zet de verwarming aan, dan is het wel prettig als de warmte ook binnen blijft want dan stookt u niet voor niets. De warmte blijft dan in een ruimte omdat de isolatie goed is verzorgd.

Uw huis isoleren

Het isoleren van een huis is daarom belangrijk, een huis wordt voordat het gebouwd wordt ook uitgetekend voor isolatie. Er wordt gekeken hoe het huis het beste geïsoleerd kan worden. Maar het is niet altijd voldoende, soms moet er ook meer gebeuren aan goede isolatie. De bouwondernemer laat vaak een spleet tussen de ruwbouw muur en de gevelmuur, dit noemt men dan ook wel de spouwmuur (spouwmuurisolatie). Deze bestaat weer uit een luchtspleet en een isolatielaag. Maar dit is niet voldoende voor een goede isolatie. Als een huis gebouwd wordt moet er ook rekening gehouden worden met het dak, dit wordt meestal geïsoleerd met glaswol. Deze twee vormen van isolatie zijn zeer belangrijk voordat een huis verder gebouwd gaat worden.

Goede isolatie regelt u nu

U moet eens gaan kijken bij welke specialist u kan informeren of dat uw huis goed is geïsoleerd, mocht dit namelijk niet zo zijn dan kunt u hier maar beter wat aan gaan doen. Het kan zijn dat u nu tientallen of honderden euro’s per jaar weggooit omdat u geen goede isolatie heeft. Het is dan beter dat u nu geld gaat investeren in een goede isolatie zodat u de volgende jaren geen geld meer weg gaat gooien aan onnodige stookkosten, uw maandelijkse energiekosten zullen dalen, maar het wooncomfort zal stijgen. In de zomer hoeft u het huis niet meer langer koel te houden met een airco, met goede isolatie blijft het binnen lekker koel als u de ramen en deuren maar dicht houdt. Zoals u kunt zien heeft u een goede isolatie met de juiste handelingen voor een groot deel zelf in de hand!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Categorie: Geen categorie

Deel dit bericht met andere.

Recent Posts

Laat reactie achter

Submit Comment

© 2018 Het mooiste huis. All rights reserved.