0

Dakisolatie

Als u voor dakisolatie gaat kiezen dan zijn er verschillende mogelijkheden. U weet dat de warmte naar het dak van de woning stijgt, mocht de woning nu niet goed geïsoleerd zijn, dan gaat de warmte dus weer naar buiten. In de winter zal dat betekenen dat u extra hard moet stoken en vaak twee keer zoveel verwarming aan moet hebben als een ander huishouden waarbij de dakisolatie wel in orde is. Het is daarom belangrijk dat u het dak goed en voldoende gaat isoleren.

Soorten dakisolatie

Er zijn verschillende soorten dakisolatie. Het gaat dan voornamelijk om de verschillende materialen die gebruikt worden. Het belangrijkste bij de dakisolatie materialen is de isolatiewaarde van het materiaal. Deze wordt uitgedrukt in de letter R, bij het isoleren van het dak kiest u een waarde van 1,3 of beter. De keuze wordt vaak ook beïnvloed door het type dak dat u wilt laten isoleren. Wilt u een plat dak laten isoleren of is het een hellend dak, dat geïsoleerd moet worden? Is de zolderruimte verwarmd of niet? Ook het budget is natuurlijk belangrijk als u voor goede dakisolatie gaat kiezen.

De materialen voor dakisolatie

Dakisolatie kan gedaan worden met verschillende soorten materialen:

  • Glaswol, een goede manier voor dakisolatie is om gebruik te maken van glaswol. Dit glaswol is verkrijgbaar in dekens of platen, het is onbrandbaar. Het is ook waterafstotend en u kunt het mede gebruiken voor geluidsisolatie, twee vliegen in één klap. Het is wel belangrijk dat u bij het plaatsen van glaswol een stofkapje gaat dragen en beschermde kleding;
  • Steenwol, dit materiaal kunt u vergelijken met glaswol als het gaat over de verwerking en de eigenschappen. Steenwol is echter gemaakt van een vulkanisch gesteente, het is erg goed isolatiemateriaal;
  • Aluminium noppenfolie, dit materiaal is eenvoudig werkbaar, als u zelf de isolatie wilt verzorgen dan is dit de beste keuze. Deze folie is dampdicht en het kaatst de warmte terug, deze gaat hierdoor dus niet verloren.
  • Hardschuimplaten, dit materiaalsoort heeft een brandvertragende werking, er is weinig of geen vochtopname. Het materiaal is ook nog eens milieuvriendelijk, en is goed in te zetten bij een hellend of een plat dak. Het grootste voordeel van dit materiaal is dat het eenvoudig te verwerken is. Er zijn verschillende maten en diktes verkrijgbaar, u kunt het ook zelf op maat snijden en zonder kennis of moeite kunt u het materiaal gaan gebruiken voor de dakisolatie.

Keuze dakisolatie materialen

Welk materiaal u ook gaat kiezen, het is belangrijk dat u bij de dakisolatie eerst voldoende informatie in gaat winnen over wat de beste keuze is bij uw woning. Het huis moet namelijk goed geïsoleerd zijn en een goede specialist er naar laten kijken kan geen kwaad.

Offertes aanvragen bij een specialist

Neemt u daarom nu alle mogelijkheden in acht, vraag offertes aan over de dakisolatie en zorg er voor dat u tevoren weet wat de kosten zijn. U heeft namelijk vast en zeker een maximaal budget in gedachten dat u uit wilt geven aan de dakisolatie. Kiest u daarom nu een aanbieder met goede prijs kwaliteit verhouding en dan gaat het wooncomfort met stukke omhoog! Ook bij eventuele verkoop van uw huis zal een goede isolatie in uw voordeel uitpakken.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Categorie: Geen categorie

Deel dit bericht met andere.

Recent Posts

Laat reactie achter

Submit Comment

© 2018 Het mooiste huis. All rights reserved.