0

Prefab dakkapel

Wat is een prefab dakkapel?

Een prefab dakkapel is een dakkapel waarvan de onderdelen van de dakkapel van ten voren in een fabriek geproduceerd zijn. De onderdelen worden in de fabriek al klaar voor gebruik gemaakt, zo zijn de onderdelen in de fabriek al geïsoleerd en waterdicht gemaakt. De dakkapel wordt in de fabriek al volledig in elkaar gezet. Het grote voordeel voor u als klant hierbij is de zeer snelle plaatsing van de dakkapel. Prefab dakkapellen worden binnen één dag geplaatst. Prefab dakkapellen zijn van zeer hoge kwaliteit, doordat de dakkapel in een gecontroleerde, gespecialiseerde omgeving wordt gefabriceerd. Omdat de dakkapellen standaard ontwerpen hebben, kan de klant vooraf in een showroom diverse modellen bekijken en zo een juiste beslissing maken over de te kiezen dakkapel.

Gespecialiseerd dakkapelbedrijf

Een prefab dakkapel plaatsen wordt door een gespecialiseerd dakkapelbedrijf. Zij zullen de volledige dakkapel leveren en installeren. De dakkapel is op maat gemaakt voor het dak en met de materialen die de klant wenst. De meeste prefab dakkapellen zijn van polyester gemaakt. Dit hoeft echter niet te betekenen dat een polyester dakkapel niet geschikt is voor een huis met een houten uiterlijk. Het polyester kan een houten uiterlijk gegeven worden, waardoor het alsnog lijkt alsof de klant een houten dakkapel heeft, met de voordelen van een polyester dakkapel.

Dakkapel plaatsen

Wanneer er een keuze gemaakt is voor een bedrijf en dakkapel, kan er een afspraak gemaakt worden voor de plaatsing. De dakkapel wordt in de fabriek meestal in een tijdsbestek van twee tot vier dagen geproduceerd. De bouwdag zal vroeg beginnen, in de meeste gevallen al om zeven of acht uur ’s ochtends. Hierdoor bent u er echter wel zeker van dat u aan het eind van de dag een volmaakte dakkapel hebt, waar niks meer aan gedaan hoeft te worden. De vakmannen beginnen met het bouwen van een stijger rond de positie waar de prefab dakkapel zal moeten komen. De exacte maten van de dakkapel worden uitgetekend op het dak. De dakpannen worden vervolgens verwijdert, meestal worden deze op een pallet geladen, zodat deze netjes van het dak af kunnen worden getakeld. Het plaatsingsbedrijf zal hier een grote kraanwagen voor gebruiken, welke later ook de dakkapel op zijn plek zal hijsen. De kraanwagen zal enkele uren in de straat staan, wat voor een tijdelijke verminderde doorstroming van de straat kan zorgen. Na het bepalen van de exacte positie waar de dakkapel moet komen, beginnen de sloopwerkzaamheden. Er wordt een gat in het dak gemaakt waarbij de dakconstructie wordt aangepast om een stevig en veilig dak te waarborgen. Het dakbeschot wordt net als de dakpannen van het dak afgetakeld en afgevoerd. Meestal zijn de sloopwerkzaamheden al tussen tien en elf uur ’s ochtends afgerond.

Afronding

Nadat het gat klaar is gemaakt voor montage van de dakkapel, zal een kraanwagen de volledige dakkapel op de juiste plek hijsen. Dit gebeurt direct na de sloopwerkzaamheden, aan het eind van de ochtend. Nadat de dakkapel is ontkoppeld van de kraan, wordt de dakkapel verankerd aan het dak. Dit zal nu nog enkele uren duren. De dakkapel wordt aan de zijkant ondersteund door slapers of halve spanten. Een bovenslagbalk aan de bovenkant van de dakkapel zal klemmen tussen de slapers of spanten. De onderkant wordt stevig opgevangen door een onderslagbalk of een . Aan het eind van de middag zit de dakkapel waterdicht en stevig op zijn plek, en hebt u nog de avond om te genieten van uw nieuwe dakkapel.

Dakkapel prijs, voorwaarden en bedrijven

Vrijwel alle daken zijn geschikt voor een prefab dakkapel. Alleen wanneer het dak een hellingshoek van minder dan 25 ̊ heeft, is een prefab dakkapel niet mogelijk. De goedkoopste prefab dakkapellen kosten ongeveer € 2700,-. Gemiddeld bedraagt de prijs € 3300,- tot € 4000,-. Voor een extra brede dakkapel begint de prijs bij de meeste bedrijven rond de € 4200,-. Wanneer u nadenkt over een prefab dakkapel, is het vooral belangrijk bij meerdere bedrijven een offerte aan te vragen. De prijzen kunnen enorm fluctueren tussen bedrijven, waardoor u in sommige gevallen wel tot 30% kan besparen op de totale kosten. Daarnaast is het belangrijk er op te letten wat voor garantie u bij elk bedrijf krijgt. De meeste bedrijven verstrekken garanties van ongeveer tien jaar. Het aanbod van prefab dakkapelspecialisten is groot, oriënteer u rustig op de markt alvorens een keuze te maken. De bedrijven zullen uitgebreid de tijd voor u willen nemen om u alles te vertellen over de prijs, materialen, gang van zaken en garanties. Gebruik dit in uw voordeel.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Categorie: Geen categorie

Deel dit bericht met andere.

Recent Posts

Laat reactie achter

Submit Comment

© 2018 Het mooiste huis. All rights reserved.