Reacties staat uit voor Typen dakkapellen

Typen dakkapellen

Welke typen dakkapellen zijn er?

Het aanbod in verschillende soorten dakkapellen is groot. Als u zich probeert te oriënteren kan dat allemaal erg verwarrend overkomen. Met dit overzicht kunt u makkelijk zelf beoordelen wat voor type dakkapel het best bij uw voorwaardes past. Bij de gemiddelde prijzen die worden gegeven wordt uitgegaan voor een dakkapel met standaardmaten. Dit betekent een lengte van 1,5 meter en een breedte van 2,5 meter en een plat dak. Globaal bestaan er drie soorten dakkapel types: een houten dakkapel, een kunststof dakkapel en een geprefabriceerd, of prefab kunststof dakkapel. De grenzen zijn in sommige gevallen echter enigszins vervaagd door gebruik van beide materialen of het plaatsen van een dakkapel dat slechts deels geprefabriceerd is.

Houten dakkapellen

Een houten dakkapel is eigenlijk de traditionele vorm van een dakkapel. Een houten dakkapel bestaat meestal uit multiplex platen en massieve vurenhouten balken. Tegenwoordig worden er nog relatief weinig ware houten dakkapellen geplaatst. Een houten dakkapel is de goedkoopste dakkapel bij plaatsing, gemiddeld kost een houten dakkapel zo’n € 2500,-. Wel heeft het relatief veel onderhoud nodig, denk hierbij aan houtverzorging en het verven van het hout. Een houten dakkapel met kunststof afwerking is ook mogelijk. Dit vermindert het onderhoud. Een voorbeeld hiervan is het gebruiken van kunststof kozijnen. De overheid heeft bepaald dat op sommige rijksmonumenten enkel houten dakkapellen geplaatst mogen worden. Ook een kunststof afwerking is soms niet toegestaan. Reden hiervoor is de authentieke uitstraling die een houten dakkapel biedt ten opzichte van een kunststof dakkapel. Ook voor veel mensen die nu nog kiezen voor een houten dakkapel is dit het leidende argument. Omdat houten dakkapellen steeds minder geplaatst worden, is het aantal bedrijven dat (volledig) houten dakkapellen plaatst minder groot dan het aantal bedrijven dat (prefab) kunststof dakkapellen plaatst.

Kunststof dakkapellen

Een kunststof dakkapel is gemaakt van polyester. De kunststof is stevig en isoleert goed. Kunststof dakkapellen zijn tegenwoordig het meest gebruikelijk. De prijs van plaatsing ligt iets hoger dan die van een houten dakkapel. Gemiddeld kost een kunststof dakkapel zo’n € 3000,-. Daar tegenover staan de lage onderhoudskosten. Kunststof is duurzaam en isoleert beter dan hout. Hierdoor bespaart u ook op de stookkosten. In de meeste gevallen bent u binnen vijf jaar met een kunststof dakkapel goedkoper uit dan met een houten dakkapel. De kleur van de dakkapel bepaalt u zelf, ook houtkleur inclusief houtstructuur is mogelijk, waardoor de kunststof dakkapel bijna niet te onderscheiden is van een houten model. De kleur verdwijnt vrijwel niet ten gevolge van weersomstandigheden. Een kunststof dakkapel met houten afwerking is ook mogelijk. Hiermee heeft u een dakkapel met de voordelen van een kunststof dakkapel, maar met het authentieke uiterlijk van een houten dakkapel. Denk hierbij aan houten kozijnen of een houten boeiboord van de dakkapel. Dit is een zeer goede optie voor oudere huizen. U hebt weinig onderhoudskosten maar alsnog een dakkapel in de sfeer van het oude huis.

Prefab dakkapellen

Een geprefabriceerd, of prefab dakkapel is een dakkapel die al in de fabriek volledig wordt geproduceerd en in elkaar gezet. Dit maakt het mogelijk om de dakkapel binnen één dag op uw huis te plaatsen. Het dakkabel bedrijf begint ’s ochtends vroeg met een gat maken in uw dak en ’s avonds kunt u genieten van uw gloednieuwe dakkapel. Prefab dakkapellen zijn van kunststof gemaakt en hebben dus ook de voordelen van een niet-prefab kunststof dakkapel. Wel ligt de prijs van een prefab dakkapel hoger dan die van een houten of niet-prefab kunststof dakkapel: gemiddeld zeker € 3500,-. U betaalt onder anderen extra voor de snelheid waarmee de dakkapel geplaatst wordt. Er is een grote markt voor prefab dakkapellen. Veel bedrijven zijn gespecialiseerd in de productie en plaatsing van een prefab dakkapel. Dit geeft u het voordeel om een bedrijf te kiezen dat perfect aansluit op uw voorkeuren. Daarnaast kunt u offertes aanvragen van meerdere bedrijven om zo de voordeligste keuze te maken.

Afwijkende vormen

Voor alle drie de types zijn natuurlijk ook afwijkende vormen mogelijk. Voor extra brede dakkapellen wordt gemiddeld € 750,- extra geteld per meter. Dit kan enigszins verschillen door het type dak dat u heeft, het materiaal en het bedrijf dat de verbouwing uitvoert. Ook afwijkende vormen zoals een dakkapel met een puntdak zal meer kosten dan het standaard model.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Categorie: Geen categorie

Deel dit bericht met andere.

Recent Posts

© 2018 Het mooiste huis. All rights reserved.