0

Dakkapel vervangen

Wanneer renovatie niet voldoende is voor uw dakkapel, is een laatste optie om over te gaan tot een complete vervanging van uw dakkapel. In principe gebeurt dit alleen als de inwendige constructie ernstig beschadigd of aangetast is, of als u zelf een nieuwe dakkapel wilt. Kleine inwendige aantastingen zijn over het algemeen prima te repareren door een gespecialiseerd bedrijf. Uitwendige schade aan bijvoorbeeld boeidelen zijn zelfs simpel te vervangen. Het is erg belangrijk dat u zich altijd goed laat informeren over de noodzaak van vervanging alvorens hiermee te beginnen. Een complete dakkapel vervangen kost een stuk meer geld dan een bestaande dakkapel te renoveren. Daarnaast is het natuurlijk altijd fijn uw vertrouwde dakkapel te kunnen behouden. Hoewel vervangingen ook zeer snel kunnen plaats vinden, is het altijd makkelijker om voor uw comfort aangedane onderdelen te renoveren of te vervangen, in plaats van de gehele dakkapel.

Dakkapel specialisten

Veel bedrijven zijn erin gespecialiseerd dakkapellen te vervangen. Volledige vervangingen gebeuren dagelijks door het hele land. Deze bedrijven besteden er uiterste zorg aan om de nieuwe dakkapel zo goed mogelijk te laten lijken op uw vorige dakkapel. Zij bieden in de regel alle soorten dakkapellen uit: kunststof, hout, gecombineerd en gebruiken materialen die van de meest recente kennis voorzien zijn op het gebied van stevigheid, isolatie en tolerantie ten opzichte van de vele weersomstandigheden. Als u aan iets nieuws toe bent, is het natuurlijk ook mogelijk te kiezen voor een nieuw model. Zo kunt u een houten dakkapel die toe is aan vervangen ook vervangen voor een degelijke kunststof dakkapel, maar ook een vervanging van kunststof naar hout is natuurlijk mogelijk.

Vervanging

Wanneer u de juiste keuze hebt gemaakt voor een bedrijf dat de vervanging zal uitvoeren, zult u samen met het bedrijf bespreken wat voor dakkapel er in de plaats moet komen. Ook als u een replica van uw oude dakkapel wilt, zal elk deel van de vervanging uitvoerig met u besproken worden. In de meeste gevallen zal het bedrijf namelijk kiezen voor hoogwaardige materialen die beter zijn dan de materialen die in de oude dakkapel zaten.

De uiteindelijke uitvoerig van de vervanging zal vrijwel altijd binnen één dag uitgevoerd worden. Aan het begin van de dag zal de oude dakkapel stap voor stap worden ontmanteld en afgevoerd. De kosten voor de afbraak en afvoer zijn meestal inbegrepen bij de totale prijs die het bedrijf u laat betalen. Controleer dit voordat u het bedrijf definitief inhuurt. Afhankelijk van het type dakkapel is de dakkapel meestal van ten voren in de fabriek geproduceerd en in elkaar gezet. In andere gevallen zal de dakkapel al deels in elkaar zijn gezet van ten voren. Dit bespoedigt op de dag van vervanging de installatie van het geheel. Hierdoor zit u een minimale tijd in het stof van de verbouwing en kunt u snel gaan genieten van de nieuwe dakkapel.

Dakkapel prijzen

De prijs voor een vervanging van een dakkapel ligt relatief hoog. U betaalt doorgaans meer voor een vervanging dan voor een gloednieuwe dakkapel op een positie waar nog geen dakkapel aanwezig was. Dit zit hem vooral in de extra werkzaamheden die het verwijderen van de oude dakkapel vergt. Dit duurt langer en is gecompliceerder dan het klaarmaken van een dak voor een nieuwe dakkapel. De gemiddelde prijs van een vervanging ligt rond de € 5000,-. Natuurlijk is dit sterk afhankelijk van het soort dakkapel dat u nu heeft, en wat voor type dakkapel moet komen. Daarnaast bepaalt het materiaal en de grootte van de dakkapel die geplaatst moet worden ook sterk de prijs. Vraag ten alle tijden bij meerdere bedrijven offertes aan, om er zeker van te zijn dat u een voordelige keuze kan maken.

Dakkapel vergunning

Voor het vervangen van een dakkapel gelden dezelfde regels als voor het plaatsen van een nieuwe dakkapel. Alleen de vraag of er überhaupt enige vorm van een dakkapel geplaatst mag worden hoeft niet meer gesteld te worden bij de gemeente. Door deze regels moet u in de meeste gevallen een nieuwe vergunning aanvragen bij uw gemeente. Alleen voor de achtergevel is dit vaak niet nodig. Mits u aan een aantal criteria voldoet mag u ten alle tijden een oude dakkapel vervangen op de achtergevel. De dakkapel mag niet binnen 0,5 meter van de erfgrens komen. Daarnaast mag de dakkapel niet hoger zijn dan 1,75 meter en moet deze minimaal 0,5 meter onder de daknok zitten. Verder moet de dakkapel tussen de 0,5 en 1,0 meter boven de dakvoet beginnen, moet het dak plat zijn en moeten de zijwanden ondoorzichtig zijn. Als u niet zeker bent of er een vergunning nodig is kunt u altijd navraag doen bij de gemeente of het bedrijf dat de vervanging zal uitvoeren.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Categorie: Geen categorie

Deel dit bericht met andere.

Recent Posts

Laat reactie achter

Submit Comment

© 2018 Het mooiste huis. All rights reserved.