0

Dakkapel renoveren

Uw dakkapel laten renoveren?

Wanneer u over een dakkapel beschikt die al enkele jaren oud is, kan het voorkomen dat de kwaliteit van onderdelen achteruit is gegaan, of zelfs kapot is. Wanneer dit overlast oplevert, zowel functioneel als esthetisch, kunt u ervoor kiezen uw dakkapel te laten renoveren. Bij renovatie kunnen onderdelen van de dakkapel worden gerepareerd, maar ook volledig worden vervangen. Veel bedrijven die dakkapellen plaatsen, bieden ook reparatie- en renovatiediensten aan. Zij zullen u kunnen adviseren en informeren op het gebied van de noodzaak van renovatie van verschillende onderdelen, de kosten en de gang van zaken bij een renovatie. In de meeste gevallen is renovatie van uw dakkapel goedkoper dan een complete vervanging. Dit hangt natuurlijk wel af van de ernst van de schade. Renovatie van een dakkapel wordt in het overgrote deel van de situaties binnen één dag voltooid.

Vervanging onderdelen dakkapel

Aangetaste of verrotte onderdelen, meestal hout, worden altijd vervangen voor nieuwe onderdelen. Wanneer houten onderdelen worden vervangen, is het mogelijk om te kiezen voor een kunststof vervanging. Kunststof is duurzamer, onderhoudsvriendelijker en op den duur goedkoper. Wilt u geen kunststof maar hout, dan is dit bij de meeste bedrijven gewoon mogelijk. Doe voor u kiest voor een bedrijf hiervoor wel navraag, niet alle bedrijven bieden hout aan als vervangingsmateriaal.

Dakkapel materialen

Materialen die vaak vervangen worden zijn bijvoorbeeld de ruiten van de dakkapel. Ook de kozijnen worden vaak vervangen. Daarnaast behoren boeiboorden vaak tot het te vervangen onderdeel samen met overige buitenbekleding. Wanneer nodig is het ook mogelijk de loodslabben te vernieuwen. Oude of aangetaste dakbedekking kan vervangen worden voor nieuwe, betere bedekkingen. In veel gevallen wordt er gekozen voor de zogenaamde EPDM-rubber dakbedekking. Ook bitumineuze of kunststof dakbedekkingen worden regelmatig gebruikt.

Vervanging van delen van de constructie zelf is in de meeste gevallen ook mogelijk, hoewel dit lastigere reparaties zijn. Wanneer grote delen van de constructie niet meer in goede staat zijn, zal er sneller voor een complete dakkapel vervanging worden gekozen dan in het geval van aangetaste buitenbekleding.

Uw dakkapel onderhoudsarm

Na renovatie behoeft uw dakkapel meteen minder onderhoud. Natuurlijk zal nieuw materiaal minder snel aangetast worden door weersomstandigheden dan oud materiaal, maar ook de technieken van nu dragen hier aan bij. De kans is groot dat de technieken op het gebied van duurzame, sterke materialen al weer veel geavanceerder zijn dan op het moment dat uw dakkapel geplaatst werd. Bedrijven gebruiken de meest recente technologieën om materiaal te produceren dat zeer sterk en duurzaam is. Mede daarom is het voor bedrijven ook mogelijk om in de meeste gevallen wel tien tot vijftien jaar garantie te bieden op het geleverde werk en materiaal.

Naast verbeterde materialen ten opzichte van het moment dat uw dakkapel geplaatst werd, kan u zoals eerder vermeld kiezen voor kunststof materialen als dit eerst hout was. Kunststof behoeft veel minder onderhoud dan hout.

Geen dakkapel vergunning

Voor het renoveren van uw dakkapel heeft u geen vergunning nodig. In tegenstelling tot het plaatsen van een nieuwe dakkapel is het dus ook mogelijk een dakkapel op uw voorgevel te renoveren, eventueel met een andere kleur materiaal, of geheel nieuw materiaal. Dit maakt het voor u makkelijk om snel over te gaan tot het renoveren. Hoewel een prefab dakkapel in één dag geplaatst kan worden, is hier in de meeste gevallen een vergunning voor nodig, wat u laat wachten. Dit geldt soms ook voor vervangingen. Met een renovatie bespaart u dus ook nog eens tijd. De enige voorwaarde is dat u dakkapellen op de voorgevel niet uitbreidt in de breedte of hoogte, en ook niet kiest voor felle kleuren welke in principe bijna nooit toegestaan zijn. Wanneer u kiest voor uitbreiding bouwt u volgens de overheid namelijk in feite een nieuwe dakkapel, waar weer apart een vergunning voor nodig is. Op de achtergevel is dit probleem er over het algemeen niet. Mits aan bepaalde criteria wordt voldaan, is hier geen vergunning benodigd voor uitbreidingen in de hoogte of breedte.

Gemeente inschakelen

Als u onzeker bent over de noodzaak van een vergunning voor uw renovatie, is het verstandig hierover navraag te doen bij de gemeente. Normaal gesproken zal het renovatiebedrijf u echter ook op de hoogte stellen van de noodzaak van een vergunning. Wanneer nodig, kunnen zij deze voor u aanvragen tegen een meerprijs.

Dakkapel prijs renoveren

De prijzen van een renovatie lopen erg uiteen. Wanneer u bijvoorbeeld de kozijnen en het glas wilt vervangen voor bedragen de kosten ongeveer € 1900,-. Renovatie van plaatwerk en ander uitwendig materiaal ligt normaal gesproken lager dan het bedrag voor kozijnvervanging. Wanneer het puur uitwendige vervanging betreft, zult u altijd goedkoper uit zijn met renovatie dan met een complete vervanging van de dakkapel.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Categorie: Geen categorie

Deel dit bericht met andere.

Recent Posts

Laat reactie achter

Submit Comment

© 2018 Het mooiste huis. All rights reserved.