0

Kunststof dakkapel

Wat houdt een kunststof dakkapel in?

Een kunststof dakkapel is een dakkapel gemaakt van polyester. Tegenwoordig zijn de meeste dakkapellen uit kunststof vervaardigd, en is het veruit de populairste keuze onder klanten. Kunststof dakkapellen zijn om een aantal redenen zo populair. De voor- en nadelen van een kunststof dakkapel zullen voor u op een rijtje worden gezet.

Kunststof dakkapel prijs

Hoewel een houten dakkapel bij aanschaf vaak iets goedkoper is dan een kunststof dakkapel, zult u op de lange termijn vrijwel altijd op kosten besparen met een kunststof model. Met een kunststof dakkapel bespaart u mogelijk zeer grote bedragen op onderhoudskosten. Waar een houten dakkapel regelmatig een verfbeurt kan gebruiken, zal de kleur van een kunststof dakkapel niet snel verdwijnen. Kunststof is namelijk veel beter bestand tegen verschillende weersomstandigheden dan een verflaag.

Isolatie kunststof dakkapel

Naast de onderhoudskosten zit de besparing ook in de betere isolatie die een kunststof dakkapel biedt. Het polyester waaruit de kunststof bestaat, is ontwikkeld om sterk en isolerend te zijn. Hout is als natuurproduct altijd minder goed in staat een zelfde niveau van isolatie te bereiken. Dit resulteert in veel minder stookkosten voor u. Warmte verdwijnt minder makkelijk via de dakkapel, waardoor de kachel minder hoog, of zelfs helemaal niet aan hoeft te staan. De winst die u hiermee bereikt compenseert binnen enkele jaren al de hogere kosten voor de aanschaf van de kunststof dakkapel ten opzichte van een houten dakkapel.

Omdat een kunststof dakkapel in eerste instantie meer kost dan een houten dakkapel, is het wel belangrijk om u voor de aanschaf af te vragen of u zeker nog enkele jaren in hetzelfde huis zal blijven wonen. Een kunststof dakkapel is vooral een duurzame investering voor de lange termijn.

Kunststof dakkapel stevigheid

Kunststof dakkapellen zijn erg stevig. Omdat er niet met natuurproducten wordt gewerkt, is het voor de fabrikant beter mogelijk om stoffen te gebruiken die optimale stevigheid bieden voor de omgeving waarin het zich bevindt. Waar hout op den duur kan verzwakken, al dan niet door slecht onderhoud of pure ouderdom, zal kunststof veel langer meegaan.

Kunststof dakkapel kleur

Kunststof dakkapellen zijn in alle kleuren mogelijk. Hoewel een houten dakkapel natuurlijk ook in iedere kleur geverfd kan worden, is het grote verschil dat een kunststof dakkapel de kleur in het materiaal heeft verwerkt. Hierdoor zal de kleur veel minder snel vergaan dan die van een geverfd houten model. Tegenwoordig zijn de meeste kunststof dakkapellen ook zeer goed bestand tegen felle zon, waardoor valer worden van kleuren bijna niet meer voorkomt.

Ook als een houten dakkapel meer past bij het uiterlijk van uw huis, hoeft dit niet meteen te betekenen dat een kunststof dakkapel afvalt als optie. Fabrikanten zijn tegenwoordig zeer vaardig in het produceren van kunststof met een houtkleur naar wens, inclusief de structuur van houtnerven. Hierdoor is een kunststof dakkapel bijna niet te onderscheiden van een houten dakkapel, tenzij u daadwerkelijk het materiaal voelt.

Rijksmonumenten

In principe is het altijd mogelijk een kunststof dakkapel te plaatsen. Er geldt slechts één uitzondering op deze regel. De overheid heeft bepaald dat er in sommige gevallen enkel houten dakkapellen mogen worden geplaatst op rijksmonumenten. Ook kunststof dakkapellen met houtkleur en –structuur zijn niet toegestaan in dit geval. Wanneer u woonachtig bent in een rijksmonument, kunt u bij uw gemeente inlichtingen inwinnen over de mogelijkheden voor een dakkapel. Zij kunnen u vertellen aan welke criteria de dakkapel moet voldoen en dus ook of een kunststof dakkapel is toegestaan.

Combinatie van kunststof en hout

Het is mogelijk, om enkele elementen van hout te hebben in uw kunststof dakkapel. Een dakkapel waarbij de constructie van kunststof is en de afwerking van hout, wordt alsnog aangemerkt als een kunststof dakkapel en heeft ook nog de voordelen van een kunststof dakkapel. Bij een houten afwerking moet u denken aan houten kozijnen of bijvoorbeeld een houten boeiboord van de dakkapel. Met een houten afwerking kunt u ervoor zorgen dat uw dakkapel een authentiek uiterlijk heeft, ook al is het nieuwbouw.

Kunststof dakkapel offerte

Wanneer u de keuze hebt gemaakt voor een kunststof dakkapel, kunt u zich gaan oriënteren op de markt. Tegenwoordig zijn er zeer veel gespecialiseerde bedrijven die kunststof dakkapellen plaatsen. Vanzelfsprekend is het daarom belangrijk goed rond te kijken alvorens een keuze te maken. Naast verschillen in kwaliteit zijn er ook zeer grote verschillen in prijzen tussen de verschillende bedrijven. Probeer bedrijven kritisch te bekijken: bekijk de website, beoordeel de uitstraling, de informatie die het bedrijf biedt en wees vooral objectief. Laat u niet leiden door prikkelende advertentieteksten.

Om een zo voordelig mogelijke, maar hoog kwalitatieve kunststof dakkapel te laten plaatsen is het daarnaast belangrijk om bij een aantal bedrijven een offerte aan te vragen. Kijk bij de offerte naar wat er inbegrepen is en wat niet. Is bijvoorbeeld de afvoer van dakbeschot en dakpannen inbegrepen en worden er extra servicekosten berekend? Leg de offertes naast elkaar en bepaal op deze manier welk bedrijf uiteindelijk het voordeligst zal zijn voor u.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Categorie: Geen categorie

Deel dit bericht met andere.

Recent Posts

Laat reactie achter

Submit Comment

© 2018 Het mooiste huis. All rights reserved.